Megosztja a sportvilágot Verstappen sikere

2021. december 13. 09:33

A kritizálók szerint vasárnap „elfogadhatatlan” döntések születtek.

2021. december 13. 09:33
null

A sport világában vegyes a fogadtatása Max Verstappen Forma-1-es világbajnoki győzelmének, a kritizálók szerint a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj végén megkérdőjelezhető, „elfogadhatatlan” döntések születtek, amelyek aztán a Red Bull holland versenyzőjének sikeréhez vezettek. A Tottenham Hotspur Európa-bajnoki ezüstérmes angol válogatott labdarúgója, Harry Kane például a Twitter-oldalán úgy vélte, a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltont megfosztották nyolcadik diadalától.

A 36 éves brit pilóta végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót,

amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé „beszorult”, lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, melynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki.    

Damon Hill és Harry Kane is kritizál

„Nem vagyok szakértő, de úgy érzem, néhány bizarr szabály teljes mértékben sportszerűtlen előnyt, vagy hátrányt eredményez. Miért kellene Hamiltonnak bűnhődnie más valaki balesete miatt?” – tette fel a kérdést Kane, aki úgy vélte, a Mercedes brit versenyzője „szó szerint tökéletes futamot teljesített, majd elvették tőle a vb-címet”. A csatár szerint „kár, hogy ennek így kellett végződnie”. A jövőre Hamilton csapattársaként a Mercedesnél versenyző George Russell szintén igazságtalannak érezte a futam végeredményét.

Max egy kiváló versenyző, akinek fantasztikus idénye volt, én pedig nagyon tisztelem őt, de ami itt a verseny végén történt, az teljes mértékben elfogadhatatlan. Nem is hiszem el, amit láttam” – írta Twitter-oldalán Russell.    

A britek 1996-os világbajnoka, Damon Hill szintén a versenybíróság döntéseit kritizálta. „Ez a sportág irányításának egy új módja, amelyben a versenyigazgató ad hoc döntéseket hozhat” – fogalmazott Hill. A háromszoros világbajnok skót Jackie Stewart ugyanakkor az Eurosportnak nyilatkozva azt mondta, a Forma-1-nek nagyon jó, hogy új világbajnoka van, miután Hamilton évekig dominált. „A Red Bull és Max nagyon jó párost alkotnak, és úgy gondolom, hogy a jövőben jelentős sikereket fognak még elérni” – nyilatkozott Stewart.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2021. december 14. 19:55
Miota a yenkik szervezik ezt a programot, csak a hibákbol meg az átverésekből van tele a pálya. Még csak jele sincs a tisztességes autoversenynek, és ez demoralizálja versenyzöket is. Sajnos.
Thorin
2021. december 13. 21:28
és persze teljesen véletlen, hogy akkor van gond, ha a nem térdeplő nyert?
Orange79
2021. december 13. 17:46
Mint barmilyen sportag eseteben a vegeredmeny megosztja a kozonseget. Ideje volt, hogy ne a csokker legyen a vilagbajnok.
akiaki
2021. december 13. 16:40
fekusz miért varrat magára sötét mintát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!