Dömötör: Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek

2020. május 15. 17:58

„Már 2018-ban látszódtak a trendforduló jelei” – fogalmazott a külföldi munkavállalással kapcsolatban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

2020. május 15. 17:58

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. május 17. 20:11
2020-tól a Covid miatt más helyzet lesz. Nyugat-Európát ( Anglia, a franciák, spanyolok, olaszok, németek, belgák, hollandok etc.) keményen megtépázta a vírus, amíg nem lesz vakcina addig nem lehet jósolni. A mi helyzetünk is bizonytalan hiszen a gazdaságunk nyitott, a lengyelek a nagyobb lakosság ( belső piac) miatt jobb helyzetben vannak. Egyszerűen nem lehet látni, hogy a munkaerő szükséglet hogyan alakul ( turizmus, autóipar), mind itthon, mind külföldön. Azt biztosnak érzem, hogy a magasan képzett embereinket ( orvosok, mérnökök, informatikusok etc.) megpróbálják kint tartani.
confitür
2020. május 17. 12:41
Úgy gondolom sok vendéglátós szakember dolgozik külföldön,ők biztosan nem fognak hazajönni,főleg a pincérek,pedig nagy szükség lenne rájuk itthon. Szeretném ha az illetékesek mutatnának még egy országot, ahol a borravalót le kell adni a munkáltatónak ő meg abból ad fizetést a pincérnek. Ilyen alávaló utolsó szarházi bánásmód a világon sehol nincs. Tisztelet a kevés kivételnek.
Jóakaratúember
2020. május 17. 12:12
A nagy világon e kívűl nincsen számodra hely, áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, élned halnod kell. Remélem, jelentéssel bírnak ezek a szavak még ma is a magyarországi és külhoni magyaroknak.
catalina9
2020. május 16. 16:57
Dömötör: Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek" Orbán visszaüldözte szegényeket....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!