Európa erődöt akar az osztrák belügyminiszter

2015. október 23. 14:56

Ausztria belügyminisztere arról beszélt a szlovén határnál tett látogatása után, hogy „Európa erődöt” szeretne látni, a külügyminiszter pedig már a kerítésépítés gondolatát sem veti el. Sebastian Kurz szerint az uniónak együtt kell működnie Törökországgal a menekültáradat megfékezése érdekében. A rendőrség szerint súlyosabb a helyzet, mint a magyar határnál volt pár hete.

2015. október 23. 14:56

Európa erődöt” szeretne az osztrák belügyminiszter, Johanna Mikl-Leitner, mivel úgy látja, a célja az lenne, hogy az Európai Unió megkülső határait – írja The Local. Erről az után nyilatkozott, hogy meglátogatta az osztrák-szlovén határon fekvő Spielfeldet, ahol a dél felől érkező migránsok ezrei rövid idő alatt káoszt okoztak

Az elmúlt 24 órában 12 ezernél is több migráns érkezett Szlovéniába, hogy onnan Ausztria felé haladjon tovább. Az osztrák rendőrök kénytelenek voltak megnyitni Spielfeldnél a kordonokat az óriási nyomás hatására.

Josef Klamminger rendőrfőnök szerint az ORF tévécsatornának azt nyilatkozta, sokkal súlyosabb a helyzet, mint a magyar határon pár héttel ezelőtt. Most, hogy Németország szigorított a szabályozásán, Ausztria szerinte „szendvicsbe” került.

Az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz az Ö1 rádiónak azt mondta, az EU-nak együtt kell működnie Törökországgal, hogy „megfékezzék a menekültek áradatát, ami kezd túl nagy lenni”. „Európa felelős a külső határaiért” – folytatta, hozzátéve, hogy nem ellenzi a kerítésépítés ötletét.

 

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. október 23. 20:45
Josef Klamminger rendőrfőnök szerint az ORF tévécsatornának azt nyilatkozta, sokkal súlyosabb a helyzet, mint a magyar határon pár héttel ezelőtt. Most, hogy Németország szigorított a szabályozásán, Ausztria szerinte „szendvicsbe” került. Ez a szendvics óriási lehetőség, nem? Részecskekutatókra, agysebészekre és high-end informatikosokra óriási igény van Osztrákiában is.
hátakkor
2015. október 23. 20:44
"Sebastian Kurz szerint az uniónak együtt kell működnie Törökországgal a menekültáradat megfékezése érdekében." Pár hete "óriási lehetőség", ma már udvarolni kell a törököknek, hogy tartsanak fenn koncentrációs táborokat...
ptrfarkas43
2015. október 23. 20:16
Csak azok a jó önkéntesek hol késnek. Tán csak nem becserélték a welcome táblát get out-ra.
Brigadéros
2015. október 23. 20:03
És ezek a f@szfejek mikor kérnek bocsánatot Orbánon keresztül Magyarországtól?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!