Merénylet: Szarajevóban megkezdődtek a megemlékezések

2014. június 28. 10:10

Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori katonai temetőjében rendezett tiszteletadással szombat reggel Szarajevóban megkezdődtek a Ferenc Ferdinánd trónörökös és felesége életét kioltó 1914-es merénylet századik évfordulóján rendezett megemlékezések.

2014. június 28. 10:10

A hatalmas kőszobra miatt előbb a köznyelvben, majd hivatalosan is Oroszlános temetőnek nevezett sírkertben olyan közös koszorúval tisztelegtek az áldozatok emléke előtt, amelyen a monarchia mind a 13 utódállamának zászlaja megjelent.

A hetek óta tartó eseménysorozat szombati programján számos kulturális esemény, köztük kiállításmegnyitó szerepel, este pedig a Bécsi Filharmonikusok adnak hangversenyt az egykori helytartói palota később könyvtárrá alakított, az 1992-95-ös polgárháborúban kiégett és súlyosan megsérült, a felújítás után nemrégiben átadott épületében.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rojtos
2014. június 28. 11:09
a kilencvenes évek óta igen,de száz évvel ezelőtt jól helyezkedtek. A mi szerencsétlenségünkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!