Újra látogatható lesz Pompeji

2013. július 24. 09:39

Az ókori romváros több restaurált épületét megnyitják a látogatók előtt. Az épületek a restaurálás után is az UNESCO Világöröksági listáján maradhatnak.

2013. július 24. 09:39

Újra megnyitják az olasz romváros kapuit. A Vezúv kitörésekor elpusztult város a világörökség részét képezi, azonban a sok látogató, és azok nem megfelelő magatartása, valamint az elégtelen gondozás miatt a város nagyon gyors pusztulásnak indult, ami miatt le kellett zárni a látogatók elől. Az UNESCO kilátásba is helyezte a Világörökségi cím visszavonását, ám az végül nem történt meg.

Pompejit főként uniós, valamint magánemberek támogatásával kezdték el renoválni, ennek az eredménye az, hogy az ókori épületek egy része hamarosan újra látogatható lesz. Az olasz kulturális miniszter elmondta, hogy bizonyítaniuk kell egész Európa előtt, hogy a Pompeji-projekt egy sikertörténet, és sikerül a várost megőrizniük.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!