Bostoni merénylet: ellenőrzött robbantásra készülhet a rendőrség

2013. április 19. 19:29

Lezárták azt a negyedet, ahol a feltételezett bostoni merénylők laktak. A The Boston Globe Twitteren azt írta: ellenőrzött robbantásra készül a rendőrség Cambridge-ben.

2013. április 19. 19:29

A CNN élő közvetítése szerint páncélozott járművekkel és egy helikopterrel megerősített biztonsági erők zárták le az egyik bostoni előváros, Watertown egyik negyedét helyi idő szerint péntek reggel. A körülzárt térségből később kivonták a kommandós egységeket.

A városban hajtóvadászat folyik a hétfői robbantás egyik feltételezett elkövetője, a 19 éves Dzsohar Carnajev után. A másik gyanúsított, a körözött terrorista bátyja, a 26 éves Tamerlan Carnajev péntekre virradóra, a rendőrökkel vívott tűzharc után életét vesztette.

A hírtelevízió jelentése szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei péntek reggel átkutatták a Carnajev fivérek Boston melletti, cambridge-i lakhelyét, amely a Norfolk Street 10. szám alatt található, de senkit nem vettek őrizetbe. Sajtójelentések szerint egy nőt, aki feltételezhetően a házban lakott, kihallgattak.

Több amerikai médium is megszólaltatta Ruszlan Carnit, a fivérek Maryland államban lakó nagybátyját, aki elmondta, hogy a Csecsenföldről származó Carnajevék már 10 éve élnek az Egyesült Államokban.

Dzsohar Carnajev – a CNN-nek pénteken nyilatkozó ismerősei szerint – a Massachusettsi Egyetem hallgatója, aki eljárt szórakozni és marihuanás cigarettát is szívott. A bátyja, aki a Bostonban működő Bunker Hill-i Városi Főiskola mérnök hallgatója volt, az öccsével ellentétben önmegtartóztató volt, nem ivott és nem dohányzott. Ökölvívó volt, akinek fejében a professzionális sportolói pályafutás gondolata is megfordult.

Nincs egyetlen amerikai barátom sem, nem értem őket” – írta a CNN szerint az idősebb Carnajev egy internetes bejegyzésében.

A gyanúsítottak szerda éjjel elraboltak egy Mercedes terepjárót, és a műszaki egyetemnél megpróbáltak kirabolni egy élelmiszerboltot. Ott tűzharcba keveredtek a riasztásra kiérkező rendőrséggel. Egy rendőr meghalt, egy másik súlyosan megsebesült. Tamerlan Canajev lőtt és robbanásból származó sérüléseket szenvedett, amelyekbe később belehalt.

Dzsohar Carnajev, akinél a hatóságok szerint fegyver, robbanóöv vagy mellény vagy egyéb robbanószer is lehet, valószínűleg egy 316 ES9-es rendszámú, szürke Honda CRV-t vezet, és lehet, hogy Massachusettsből Connecticut államba szökött át.

A hatóságok pénteken felszólították Boston és az elővárosok lakóit, hogy maradjanak otthon, és csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek róla, hogy a hatóságok hivatalos képviselője kíván velük kommunikálni. A nagyváros tömegközlekedését és a taxikat leállították, a légteret lezárták, az iskolák zárva vannak.

Frissítés

Massachusetts állam rendőrsége ellenőrzött robbantásra készül Cambridge-ben, ahol a feltételezett bostoni merénylők laktak – írta a Twitteren a The Boston Globe című lap. A rendőri erők a körbezárt terület 60-70 százalékát kutatták át eddig házról-házra járva, de senkit sem vettek őrizetbe. A környék még napokig bűnügyi helyszín maradhat. A lakókat kérik, hogy további értesítésig még mindig ne hagyják el otthonaikat.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. április 21. 09:38
Itt az eredménye a liberális menekült politikának! Az amerikaiak helyében, a csecseneket nem engedtem volna az országba. Nagyon jól tudták, hogy milyen, nációk a csecsenek. Kábitószer terjesztők, fegyverrel alszanak. jelen esetben, egy 19 éves csecsen, aki egy önjáró bomba volt.Az egész bostoni rendőrség, páncélautókkal, vette fel a küzdelmet ellene. A "kedves gyerek" csecsen papája, azt mondta, hogy a gyerekei csak a tévén láttak fegyvert, és hogy agysebésznek készült a 19 éves! Lehet, hogy amikor, belerakta a csapágy gólyókat, a kuktába, már arra gondolt, hogy majd ki is veszi őket a sebesültekből.
kamasuka
2013. április 20. 08:17
"Dzsohar az iszlámra, Szíriára és a csecsen függetlenségre vonatkozó linkeket és bejegyzéseket posztolt az interneten." Szegény Szíria! Hozzájuk is hívatlanul bejönnek a biboldók, mint Maliba.
HSL
2013. április 20. 08:13
natural born killers
kjkj945
2013. április 20. 08:00
A testvérpár merénylők egyikét lelőtték, a másikat elfogták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!