Volt ficóisták a Híd soraiban

2010. szeptember 10. 09:41

Két korrupciógyanúba keveredett Smer-közeli személyt jelölt állami cégek élére a Híd. A Lovas-házaspár korábban ajándékozási szerződéseket írt alá egy plasztikai sebész számára.

2010. szeptember 10. 09:41
Ružena Lovasová a Smer jelöltjeként került korábban a Pozsonyi Hőszolgáltató (BAT) igazgatótanácsába, most a Nagyszombati Hőszolgáltató igazgatótanácsának elnöke, illetve igazgatója lett a Híd jóvoltából. Lovasová férjét, Štefan Lovast az állami Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (SEPS) igazgatótanácsába jelölte a párt, amelynek korábban Lovas elnöke volt - a jelölést azonban visszadobták. Solymos László, a Híd frakcióvezetője közölte, a párt elnöksége javasolta Lovasová jelölését.
 
A házaspár korábban korrupciógyanúba keveredett: Lovasová a BAT képviselőjeként egy 3300 eurós ajándékozási szerződést írt alá egy brünni plasztikai sebész részére, míg férje a SEPS nevében részesítette hasonló összegű támogatásban. A SEPS korábban a Fico-kormány alatt adott volna el telkeket két smeres miniszter cégének, illetve több gyanús üzletet kötött Smer-közeli cégekkel.
 
Korábban Mikuláš Dzurinda, a kereszténydemokraták elnöke kijelentette, a Híd a Smer ötödik hadoszlopa, míg Csáky Pál volt MKP-elnök a Smer trójai falovának nevezte a pártot. Bugár Béla visszautasította az állításokat.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Talon Karrde
2010. szeptember 10. 12:17
A Híd egy híd a SMER és a people között :)
kispufi
2010. szeptember 10. 10:44
ki hitte volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!