Bulit rendeztek Adolf Hitler születésnapjára egy amerikai egyetemen

2023. május 09. 06:13

36 százalékkal nőtt az antiszemita incidensek száma 2022-ben az USA-ban.

2023. május 09. 06:13
null

Az Algemeiner arról ír, hogy áprilisban antiszemita incidensek történtek a University of California, Santa Cruz területén, vagy annak közelében. A csúcs az volt, amikor a diákok Adolf Hitler születésnapjára partit rendeztek. Hozzátették: olyan is volt, hogy antiszemita és homofób röplapokat tettek parkoló személygépkocsik szélvédőjére.

Az egyetem kancellár-helyettese kijelentette: „Elítélünk minden antiszemita megnyilvánulást. Zsidó és LGBTQIA+ közösségünk tagjai a egyetemi családunk részét képezik, ez ellenáll minden gyűlölet-cselekménynek.

A lap hozzátette: az Anti-Defamation League jelentése azt mutatja, hogy az 36 százalékkal nőtt az antiszemita incidensek száma 2022-ben az előző évhez képest Amerikában. Ezekből 494 a középiskolai vagy elemi iskolai campusokon történt, 219 pedig a kollégiumokban és az egyetemeken.

Áprilisban horogkeresztet rajzoltak a The Green of Dartmouth College-ben az utcára, márciusban pedig

egy zsidó diák ajtajára Hitler képét és horogkeresztet festettek a Stanford koleszában,

de például egy férfi WC-ben is találtak horogkeresztet.

Nyitókép: Illusztráció. MTI/EPA/Erik S. Lesser

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holnapislesznap
2023. május 09. 15:30
Új hajnal fénye kél, a felhő messze jár, Az úton már poroszkál jó pár skinhead hadosztály, Nemzetünk évszázados álma a szabadság - Kőkemény ökölben az erő és az igazság! - a négerek és a cigányok is elkezdtek szemtelenedni - muszáj helyre tenni őket... szóval : Kitartás egy szép magyar jövőért!
Akitlosz
2023. május 09. 13:03
Volt régen itt a Mandineren egy Tunyacsáp nevű kommentáló. Ő szokott régen olyanokat írni ide, hogy "elevenen él bennem a Führer emléke". Nagyon régen a Jobbik párt lelkes híve volt. Próbált kitartani még sokáig, miután a Jobbik fordulatot vett. Csak aztán a Jobbik fordult tovább. Tunyacsáp még ekkor is kitartott. Csak aztán a Jobbik fordult tovább. S végül Tunyacsáp eltűnt.
Akitlosz
2023. május 09. 12:58
"Bulit rendeztek Adolf Hitler születésnapjára egy amerikai egyetemen 2023. május 9. 6:13" Májusban? A Wells Fargo hozta a hírt Amerikából a Mandiner szerkesztőségéig lóhalálában? Hány ló pusztult bele ebbe a hajszába?
zakar zoltán béla
2023. május 09. 10:15
Pressman ott volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!