Kiakadt a Spiegel: Orbán egy mondatban említette Hitlert és az EU-t

2023. május 15. 14:01

A német lap szerint Orbán Viktor ismét az Európai Uniót vette célba.

2023. május 15. 14:01
null

A Spiegelen megjelent cikk is foglalkozik azzal, hogy Orbán Viktor Adolf Hitler terveivel hasonlította össze az EU európai egyesítési tervét. A német lap úgy fogalmaz, Orbán Viktor ismét az Európai Uniót vette célba.

„A Római Birodalom vége óta vannak törekvések arra, hogy a birodalmat visszaállítsák a területén. 

Bizánc, Nagy Károly, Ottó, Napóleon és Hitler –mindannyian, egyenként más alapon, az európai egységről álmodtak” – idézték a miniszterelnököt, aki hozzátette, hogy ma sincs ez másként .

Orbán Viktor kijelentette, hogy az önálló nemzeti lét és a birodalom eszméje egyszerre van jelen. „A nemzeti kultúra és az európai értékek. A szuverenitás és – ahogyan Brüsszelben fogalmaznak – az egyre szorosabb unió” – ismertette a kormányfő.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. május 16. 07:43
Általános iskolai tananyag a szövegértelmezés, ami a politikusoknak nem megy, főleg akkor, ha a hazaárulóktól kapják a kész szöveget.
zakar zoltán béla
2023. május 15. 20:17
Hazugok
nempolitizálok
2023. május 15. 17:21
13 éve az eu libsijeinek célkeresztjében vagyunk. Ehhez képest Orbán egy hihetetlenül visszafogott úriember.
lyon
2023. május 15. 16:48
" Spiegel" Ha már egy ekkora újságban sem tudnak vagy nem akarnak szöveget értelmezni akkor lehet, hogy nem szabad itt nálunk ilyen ... szerintük "bonyolultan" fogalmazni, mert azon nekik gondolkodniuk kéne ami ezek szerint nem megy.... Ez után jobb lenne egyszerűbb szóhasználatokat alkalmazni "mint a fa ék" , hogy ne tudjanak benne csavarokat alkalmazni mert még nekünk kell magyarázkodni... bár egyértelmű, de nekik nem....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!