Amerikai lap: Magyarország biztonságos és rendezett

2023. január 24. 10:49

A The American Conservative szerzője szerint a magyar fiatalok rokonszenveznek az USÁ-val, de tartanak is tőle, mert látják, mivé válhat országuk, ha a „woke-Amerikát” követik.

2023. január 24. 10:49
null

Magyarországra állandó nyomás nehezedik az Európai Unió felől, hogy törölje alaptörvényéből azt a megállapítást, mely szerint a házasság férfi és nő között köttetik – írja Rod Dreher, az American Conservative egyik cikkében, aki szerint Magyarország ma olyan, mint az Egyesült Államok volt „normális” időszakában.

Budapest biztonságos, itt félelem nélkül sétálhat az ember

Rod Dreher a portál hasábjain ír, hogy amikor megakadt a szeme a Baton Rouge-ban történt lövöldözésen, elgondolkodott azon, vajon milyen bizarr képet festhet Amerika Budapestről nézve. Dreher szerint ugyanis Budapest egy biztonságos város, ahol a nap bármely szakában szabadon, félelem nélkül sétálhat az ember. „Nem azért, mert mindenhol rendőrök lennének, és nem is azért, mert Magyarország egy tekintélyelvű állam volna.

– jegyzi meg az amerikai író, majd hozzáteszi: sajnos Párizsban vagy Londonban már nem egészen így néz ki a helyzet. „Amikor az emberek megkérdezik, milyen Magyarország, általában azt mondom nekik, olyan, mint Amerika, amikor még »normális« volt” – írja Dreher.

Az American Conservative szerzője kitér arra is, hogy nem rég találkozott egy csoport magyar diákkal, akik megkérdezték tőle, mi volt az az esemény, amely akkora lendületet adott a woke-ideológiának, hogy terjedése mára megállíthatatlanná vált?

A magyarok – különösen a fiatalok – rokonszenveznek az USÁ-val, de tartanak is tőle, mert látják, mivé válhat országuk, ha a »woke-Amerikát« követik” – magyarázza Dreher. Az író szerint e kérdésben nehéz ok-okozati összefüggésben gondolkodni, de úgy véli, a woke-fordulópont 2006-ban történt az Egyesült Államokban,

amikor a Kongresszusban elbukott az az alkotmánymódosítási javaslat, mely meghatározta a hagyományos házasság fogalmát.

Ma Magyarország is állandó nyomás alatt áll az Európai Unió felől, hogy törölje alaptörvényéből azt a megállapítást, mely szerint a házasság férfi és nő között köttetik” – állapította meg Dreher.

„A nemek teljes lerombolásának nem szabadott volna megtörténnie”

Megjegyzi: a melegházasság engedélyezését közel sem tartja olyan radikálisnak, mint a nemek teljes lerombolását. Utóbbinak – véleménye szerint – nem szabadott volna megtörténnie, de megtörtént. Azonban úgy véli, valahol mégis itt keresendő a probléma gyökere, hiszen – mint írja – az azonosneműek házassági jogának biztosítása szükséges előfutára volt a transzjogok teljes tárházának.

Dreher egy korábbi publicisztikájában arról írt, hogy az LMBTQ és woke propagandával a legnagyobb baj a telhetetlensége. Ha a törvényhozók útját akarják állni az ideológiák túlkapásainak, akkor átfogó és agresszív törvénykezésre lesz szükség.

 

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoth
2023. január 24. 23:03
Maradjunk a tényeknél...mo.illetve az itteni városok,az európai,és amerikaia városokhoz képest tényleg biztonságosak..ezen ugye fölösleges is vitázni...a másik,hogy az az ország, illetve jelen esetben az a végrehajtó hatalom amelyiknek a legeslegnagyobb problémája,a pillanatnyi helyzetben az egyneműek házassága, illetve transzneműek jogai,nos lássuk be hogy azok azért nem teljesen beszámithatóak..ennek egyszerűen nincs helye politikai platformon.. illetve legyen...akkor ha már tényleg csak ez a probléma...egy éhező sincs a világon,mindenki melegben tudja átvészelni a telet,mindenkinek van munkája amiből megél..logikus nem???ki a faszomat érdekel,ki akar nemváltoztato műtétet???akarjon..akár minden nap..ha ki bírja fizetni,azt bassza meg az anyját,vagy basszassa magát meg az anyjával...kit érdekel mit csinál...viszont...a probléma az..egy ilyen félnotás kretén társadalomnál,nem kell csodálkozni,ha egy olyan hatalom mint Oroszország,az úgy söpri bele az Atlanti óceánba mint a szemetet,mikor az USA kiseggel mögülle...mert ki fog...ahogy eddig mindenhonnan
A nagy vonatrablás
2023. január 24. 20:43
Mihez képest?
makám
2023. január 24. 13:13
"„Amikor az emberek megkérdezik, milyen Magyarország, általában azt mondom nekik, olyan, mint Amerika, amikor még normális volt” – írja Dreher." az igazság az, hogy magyaroszág az usa sok tagállamától sokkal jobb életminőséget biztosít. hiába keresnek többet, elviszi a lakbér/hitetörlesztés, stb. gyakorlatilag hétről hétre élnek a kitörés minimális lehetősége nélkül. mi kb a felső 30%-ban lehetünk. persze a gazdagabbak mögött messze elmarad... de abból nagyon kevés van.
Namond
2023. január 24. 13:04
Rod Dreher. Még más valaki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!