Több százezer ukrán kötelező kitelepítését rendelte el Volodimir Zelenszkij

2022. július 31. 07:19

Sokan a rendelet ellenére sem akarják hátrahagyni az otthonukat, az ukrán elnök mindenkinek kárpótlást ígér.

2022. július 31. 07:19
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat este elrendelte a donyecki régió ukrán ellenőrzés alatt álló településeinek kötelező kiürítését. Zelenszkij kijelentette, hogy a háború jelenlegi szakaszában Oroszország legfőbb fegyvere a terror. 

– tette hozzá Zelenszkij, aláhúzva, hogy a lakosság tiltakozása ellenére az evakuáció elkerülhetetlen. Mindezek után kijelentette az ukrán elnök, hogy akik távoznak, kárpótlást fognak kapni.

A területen jelenleg még mindig százezrek élnek. Ukrán hírforrások szerint Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes azt mondta: az evakuációra még tél előtt sort kell keríteni, mert a térség gázellátását ellehetetlenítették.

Nyitókép: MTI

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. augusztus 01. 11:57
Ha nem egy, akkor már több, kivéve, ha ellenzéki tüntetőkről van szó. Akkor a kétszáz tüntetőből nem lesz több száz tüntető.
Senki Alfonz
2022. július 31. 20:24
Ez már a sztálini felperzselt föld módszere!!!!
olajfa1
2022. július 31. 17:44
No és ehhez a "kitelepítéshez" az álszent EU és politikusai mit szólnak??????????
nempolitizálok
2022. július 31. 16:35
Ez olyan, mintha megtámadnánk Erdélyt és a románok azon a címen kényszerítenék románia többi részébe a magyarokat, hogy megmentik őket. Szerencsétlen "ukrán" ül a kis házikójában, dörzsöli a kezét, hogy nemsokára megszabadul Zselééktől és az Azovtól, végre jönnek az oroszok akik felszabadítják, erre "kimenekítik".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!