Hallgassa meg Damjanich hitveséhez írt búcsúüzenetét!

2018. október 06. 10:43

Damjanich János tábornok búcsúüzenetét feleségének, Csernovics Emíliának címezte.

2018. október 06. 10:43

Csernovics Emília 1847. augusztus 30-án Aradon házasodott össze Damjanich Jánossal. Kivégzéséig, mindössze két évig éltek együtt. Ennek ellenére – és néhai férje kérése ellenére – Damjanich halála után nem ment férjhez, haláláig, 60 éven át gyászolta hitvesét.

A búcsúüzenet feldolgozásának aláfestő zenéje Chopin-Cisz-moll noktürnje.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2018. október 08. 00:06
Ez szép volt, köszönöm.
Héja
2018. október 06. 11:32
Egy hős és egy nagyszerű, hűséges asszony. Nyugodjanak békében.
péterx
2018. október 06. 11:20
Ez a gyönyörű imádságos hitvallás jelzi, hogy az Isten, a másik iránti és a saját magunk iránti szeretet mennyire szorosan összetartozik. Damjanich - és minden komolyan hívő - egy ember az örökkévalóságnak! Biztos vagyok abban, hogy egymás iránti csodálatos szerelmük-szeretetük az Isten végtelen adakozó, a világ sebeit gyógyító szeretetében nyert igazolást. Damjanich és felesége szerelmében az örök szeretet nyilatkozott/nyilatkozik meg, nagyon is kézzelfogható, tapasztalható módon! Újból együtt vannak, immár legyőzhetetlen módon, személyes-elveszíthetetlen szeretetben, szeretetben való hősies helytállásuk következményeként, ajándékaként! Ennek így kell lennie, s ezt mindenki tudja, aki valódi szeretetben él. Mert a szeretet nem csak valamiféle emlékezetben való továbbélés, hanem valódi-végtelen-örök-személyes valóságra szól a hivatása és léttartalma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!