Semjén: A horvát-magyar az egyik legszorosabb sorsközösség

2018. március 02. 14:43

A közép-európai térség történetében a horvát-magyar az egyik legszorosabb sorsközösség – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

2018. március 02. 14:43

A horvát-magyar az egyik legszorosabb sorsközösség a közép-európai térség történetében – mondta a miniszterelnök-helyettes Csurgón pénteken. Semjén Zsolt az egykori magyarországi tengeri kikötő jelentőségéről szóló, Fiume-emléknapon tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá: Horvátország és Magyarország államszövetsége Szent László király uralkodása idején kezdődött, az éppen 150 évvel ezelőtti, 1868-as horvát-magyar kiegyezés pedig a két országnak, azon belül Fiume gazdasági, kulturális fellendülésének fénykora is volt.

A magyarság a Kárpát-medencében boldog lenne, ha annak az autonómiának a töredéke megilletné, mint ami a kiegyezés után Horvátországot, horvát barátainkat megillette – jegyezte meg a Fiume Barátai Egyesület és a csurgói önkormányzat által szervezett eseményen.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!