Egymásra találtunk

2020. szeptember 09. 19:05

2020. szeptember 09. 19:05
Szalai Zoltán

Böjte Csaba – dőlt el egy évvel ezelőtt oly sok mérlegelés után, hogy ki lesz az első címlapunkon. (Politikus legyen? Ne legyen politikus?) Még vitatkoztunk egy darabig arról, hogy inkább hagyományosabb vagy formabontóbb legyen a fotó. Utóbbi mellett döntöttünk, s végül 2019. szeptember 12-én megjelent a Mandiner hetilap első száma. Ezzel az UFi és a Reakció utódja tulajdonképpen visszatért az alapokhoz – hiszen 1999-ben Utolsó Figyelmeztetésként is nyomtatott lap volt, igaz, havonta jelent meg, s Reakció néven élt tovább. Ám elsöpörte a válság, így maradt a Reakció blog, amely később Mandiner névre váltott, majd köré épült egy hírportál.

Olyat már sokszor láttunk a tör­ténelemben, hogy egy nyomtatott lap hírportált indít, de arra, hogy egy online újságnak lenne hetilapja, még nemigen volt példa. Magunk is elfogódottan, izgalommal telve figyeltük, lesz-e akkora sikere a Mandinernek, amekkora a mai magyar médiapiacon egy új hetilaptól elvárható. Lett. Kaptunk hideget-meleget, s úgy látszik, ezzel idő előtt tényező lettünk.

Megjelentünk az újságárusoknál, a benzinkutakon, az élelmiszerboltokban. Szép lassan bővült az előfizetőink tábora, és egyre többen vették meg az újságot hétről hétre. A június 4-ei, Trianonra emlékező számunkból, címlapon Apponyi Albert fáradt, elrévedő tekintetével, egy darab sem maradt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!