Tóta W. Árpádot Magyar Péter „erőszakos nyomulása” a Tanácsköztársaság kommunistáira emlékezteti (VIDEÓ)

2024. április 05. 21:46

Az újságíró szerint Magyar bombája „azért olyan nagyot nem robbant”.

2024. április 05. 21:46

Nyitókép: Youtube

Tóta W. Árpád, Stumpf András, Lukácsi Katalin és Szerető Szabolcs volt a vendége Gulyás Balázs műsorvezetőnek a pénteki Szabadsajtó Klubban. A műsor résztvevői az adás legnagyobb részében a Magyar Péter-jelenséget boncolgatták; mint kiderült, Stumpf András a felvétel előtt nem sokkal egy podcastben beszélgetett Magyarral, aki arra a kérdésre, hogy vannak-e még bombák a tarsolyában, Stumpf szerint kitérő választ adott.

Ezt is ajánljuk a témában

Én úgy látom, hogy erről a vonalról kezd lejönni. 

Említett dokumentumokat, de nem hiszem, hogy az elkövetkezendő napokban ez lesz a napirend, hogy újakra kellene számítani” – fogalmazott Stumpf. 

Szerető Szabolcs szerint senki sem tudja, hogy van-e még valami Magyar Péter kezében, de ahogy fogalmazott: „már önmagában az egy fegyver, hogy lebegteti”. Szerető úgy véli: Magyar nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen az ellenzéki szavazótábor két dolgot vár el tőle. Az egyik, hogy megbuktassa a kormányt, a másik pedig, hogy a helyére építsen fel egy új alternatívát. 

Azért ez nem egy egyemberes feladat” 

– vélte az újságíró. 

„Erőszakos nyomulás, amit művel”

Tóta W. Árpád szerint ha esetleg van is valami Magyarnál, azzal nem mostanában fog előjönni, hanem a választás előtt. „Az, amit eddig Magyar Péter villantott, olyan nagyot nem robbant azért” – fejtegette Tóta, aki szerint a Magyar Péter-jelenség nem a hangfelvételnek köszönhető, 

hanem talán ennek az egész erőszakos nyomulásnak, amit művel”. 

– fogalmazott. Szerinte ez alkalmassá teszi őt arra, hogy odaképzelhető mögé az erő, és az emberek többsége pedig „nem annyira tudatosan dönt”. Ezután egy érdekes párhuzamot vont a Tanácsköztársaság kommunistái és Magyar Péter között: „1919-ben, amikor Budapesten a legnépszerűbbek a kommunisták voltak, és át is kellett nekik adni a hatalmat, mert már annyira erősek voltak, az sem azért volt, mert a pesti nép Engelst lapozgatva arra jutott, hogy nem rossz ötlet, csináljuk, hanem azt látták, hogy ezek tényleg egyre erősebbek, menjünk velük” – fejtegette az újságíró.

A műsort teljes hosszában alább tekinthetik meg:

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­­a­­k­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
szarvas-2
2024. április 06. 17:00
Most "emeli fel a roma testvéreit". :)
vizesnyolcas
2024. április 06. 12:06
Azt, hogy TótaW a 19-es kommunistákhoz hasonlítja MP-t, és tartózkodóan viszonyul hozzá, két okból találom érdekesnek: 1. Nekem ha valaki, akkor Tóta W hasonlít leginkább a Lenin-fiúkhoz. 2. TótaW szkeptikus hozzáállását az MP jelenséghez csak azzal tudom magyarázni, hogy ő is rájött, MP nyomulása a DK pozíciójára jelenti a legnagyobb veszélyt, ami őt nem lelkesíti. Ez TótaW-nek a DK-hoz való erős bekötöttségére utal.
nempolitizalok-0
2024. április 06. 09:58
Be vannak szarva az ősbolsik és őslibsik:DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!