Napi Ungár: az LMP társelnöke nem esett hasra Magyar Pétertől

2024. április 04. 14:12

Az LMP-s politikus szerint Magyar Péter fideszes múltját sokan megbocsátották, Vitézy Dávidét nem.

2024. április 04. 14:12
null

Nyitókép: képernyőfotó / Frisshírek

Ungár Péter volt a Frisshírek Podcast vendége, ahol többek között Magyar Péterről is szó esett. Ungár szerint Magyar Péter nem messiás, és Magyarországnak valójában nem messiásra van szüksége.

Szerintem a politikusokról való felfogásunkon kellene változtatni, 

és én egy más politikusképpel rendelkezem, mint sokan – akár a jelenlegi miniszterelnök, akár a korábbi miniszterelnök. Én egy klasszikusabb politikusfelfogásban élek, amiben a politikus feladata az, hogy a társadalmi érdekeket egyeztesse” – fogalmazott. Mint mondta, ő nem akar például olyasmivel foglalkozni, hogy ki szeret bizonyos filmeket és ki nem.

„Nem Magyar Péter az érdekes, hanem a rá adott társadalmi reakció”

Az, hogy a Most vagy soha! film jó-e vagy nem, vagy az, hogy milyen sorozatokat kell nézni, milyen verseket kell szeretni, és hogy ennyire átsző mindent a politika, nem tesz jót az országnak” – jegyezte meg, majd hozzátette, ide tartozik az is, hogy 

Wass Albertet az egész balliberális oldal nácizta, de amint Magyar Péter kiposztolt egy Wass Albert-verset, Wass Albert már rendben van”.

Ungár szerint a Magyar Péter-jelenségben nem Magyar Péter az érdekes, hanem a rá adott társadalmi reakció. Úgy véli, inkább az az érdekes, hogy „ennyi ember ennyire vágyott valamire, ami mindegy volt már, hogy mi”.

Ungár emlékeztetett arra is, Magyar azt állítja, hogy szombaton (a tüntetés napján) meg fog bukni a kormány. Az LMP-s politikus biztos abban, hogy sokan lesznek majd a megmozduláson, ami szerinte jó dolog, azonban – mint mondja – ettől nem fog megbukni a kormány.

„Nem lehet most kormányt buktatni”

Akkor sem fog megbukni a kormány, ha nem szerez egyetlen EP-képviselői- vagy önkormányzati képviselői mandátumot sem, mert nyáron nem Orbán Viktorról döntünk. 

Lehet ilyeneket mondani az embereknek, csak ez egy hazugság, ez nem így van. Nem lehet most kormányt buktatni” 

– magyarázta.

Ungár szerint már korábban sem működött ez a forma, hiszen, „amikor ugyanezek az emberek beleszerettek az előző messiásba, MZP-be, annak az lett az eredménye, hogy a legnagyobb győzelme lett a Fidesznek” – mint megjegyzi – „lehet, hogy nem egy jó társadalmi működés, ami ezeket produkálja”.

Magyar Péter és Vitézy Dávid

Az LMP-s politikus azt is kifejtette: szerinte Magyar Péterrel nem az a baj, hogy fideszes politikus volt, hanem nem lehet, tudni, hogy miben gondolta meg magát. Ellenben – mint mondja – „Vitézy Dávid államtitkárként elég hangosan veszett össze Lázár Jánossal vagy Tarlóssal különböző szakpolitikai kérdéseken”.

Ungár szerint a különbség Magyar és Vitézy között, 

hogy az egyiknek sok ember megbocsátotta a Fideszhez köthető múltját, a másiknak nem.

 

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­­­l­á­n­­­y­­o­k­­­ ­­v­­­á­r­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Gullwing
2024. április 09. 14:05
Sokan nem esnek hasra sem a vitézi sem a magyar múljátol....
Pretorian
2024. április 04. 19:13 Szerkesztve
Kicsit olyan ez, mikor a seregben főleg a nagyon „kiszáradtak” ráraboltak egy kanna tablettás borra, még akkor is, ha látták a kőre kilöttyenve felmarta azt. Pláne, ha ez egy új megváltótól kapták!
balbako_
2024. április 04. 18:11
Ungár rájött, hogy a mérhetetlen pártok Gyurcsány alá tagolódása a kis pártoknak a pusztulását hozza. Az LMP kezdeti sikere az volt, hogy távolságot tartott minden párttól Schiffer alatt. Amit elértek - és nem keveset - 16 fős frakciójuk volt a magyar országgyűlésben. Ám a vezetőit kilóra megvették és ezzel a párt lezuhant a választási küszöb alá. Most Ungár Péter és Kanász Nagy Márton megpróbálja visszatenni a politikai palettára ezt a csapatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!