Kiderült, mennyire veszélyes Magyarországon autózni

2024. március 07. 11:30

Románia a sereghajtó.

2024. március 07. 11:30
null

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

***

A VignetteSwitzerland.com tanulmányában az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács adatait alapul véve határozták meg, hogy melyik európai országban a legveszélyesebb a közúti közlekedés.

Az adatok szerint a vizsgált 32 ország közül

Románia a legveszélyesebb,

keleti szomszédunknál 85,81 haláleset jutott egymillió lakosra 2022-ben, ami messze a legrosszabb adat. Románia mögött a második helyen Szerbia áll, a harmadik helyen pedig Bulgária.

Azonban Magyarország is a legveszélyesebb országok közé tartozik, hátulról a kilencedik helyen áll. Hazánkban 2022-ben 55,22 haláleset jutott egymillió lakosra, viszont ez kétségtelen javulás, hiszen 2012-ben ugyanez a szám 60,76 volt.

A legbiztonságosabb országok közé Norvégia (1), Svédország (2) és az Egyesült Királyság (3) került.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2024. március 07. 15:50
Kizárólag Hazánkra vonatkoztatva, sajnos a közutjainkon nagyon sokan nem közlekednek, hanem állandóan versenyeznek. Legtöbben azt gondolják, vettek egy iparihulladék audibémvémercit, -amit a nagyolvasztóba is csak tréleren volna szabad vinni- azzal jár a belső sáv és az állandó kötelező előzés. Megállás? Bárhol, bármikor. A kivagyiság, a frusztráltság kifelyezóje lett az autózás. Ki-be szállás, akkor és amikor csak akar az illető úgy gondolja. Bizonyára aképességeimmel van a baj, de nem értem, hogy lehet az, a járművek minősége jelentőssen javult, egyre több a diplomás, mégis miért van ez az állapot a KÖZútjainkon. Lehet, csak diploma van, tudás ...
abcd2k
2024. március 07. 15:18
Hát ez jó, a nyerő csapat a románok, szerbek, bolgárok, törökök rajtunk keresztül mennek nyugatra és vissza.
bori1980
2024. március 07. 13:38
Én akkor tartanám hihetőnek az adatokat, amennyiben megjelölnék az okozó származási országát és szgk vagy tgk volt e.
szintetikus
2024. március 07. 13:05
A fidesz gyanúsan alig bünteti a száguldozókat sőt, még azokat is elengedi akik akár gyalogosokat, bicikliseket ölnek az autójukkal vagy zebrán gázolnak el babakocsit toló nőket. Csak nem a bűnözők pártján áll az állampárt? Gyanúsnak tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!