Tarjányi Péter kiakadt a Mi Hazánk Mozgalomra

2024. január 31. 21:46

A biztonságpolitikai szakértő károsnak nevezte Toroczkai László szavait, amelyeket szerinte az ukrán nacionalisták a „zászlajukra fogják tűzni”.

2024. január 31. 21:46

Nagy port kavart a hétvégén Toroczkai László kijelentése, miután a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a párt évértékelő rendezvényén többek között arról beszélt, hogy ha háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, akkor a Mi Hazánk „igényt tart Kárpátaljára”.

Tarjányi: Nem tetszettek sosem az ilyen revizionista gondolatok

Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában károsnak nevezte Toroczkai szavait, meglátása szerint ugyanis az ukrán nacionalisták a „zászlajukra fogják tűzni” a Mi Hazánk Mozgalom elnökének szavait, ezzel erősítve a szélsőségesek körében a magyargyűlöletet. 

Nem tetszettek sosem az ilyen revizionista gondolatok,

de amikor valaki a parlamentbe jutás előtt van, és el kell érnie egy kritikus tömeget, akkor ez a logika érthető. De amikor egy párt már bejutott a parlamentbe, akkor vannak olyan témák, amikről felelősségteljesebben kell gondolkodnia és beszélnie. Én itt ezt nem látom” – közölte a biztonságpolitikai szakértő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2024. február 01. 08:45
Népszavazásról volt szó, majd a háború végén. Mondhatta volna azt is, h. ki kell várni bármiféle megoldással a háború végét. Nem oszt, nem szoroz, h. mit mond. Jó is lenne egy közös lengyel-magyar határ, de egyelőre nem lehet látni, mikor, mi lesz a háború vége. MOST az ukránok NEM állnak jól és kezdenek átmenni terror-szervezetbe, nem mintha valaha távol álltak volna ettől. NEM valók nemzeti kisebbségek abba az országba. amelyik többszörösen bizonyított ezen a téren. Az odesszai pogromjuk rájuk vall.
Chekke-Faint
2024. február 01. 07:31
Ebben teljesen igaza van, bár nem szeretem a szakértéseit. Toroczkai egy idióta aki semmivel nem törődik, csak össze vissza óbégat.
Ad majorem Dei gloriam
2024. február 01. 07:22
Toroczkai kritikája annyiban jogos, hogy ezt nem itt és nem most kellett volna mondania. Másrészt az ott élők ténylegesen jobban járnának, ha magyar, illetve lengyel fennhatóság alá kerülnének, mert Ukrajna egy bukott állam.
Hobby024
2024. február 01. 06:06
" Toroczkai László szavait, amelyeket szerinte az ukrán NACIONALISTÁK a „zászlajukra fogják tűzni”. Vannak ilyenek? Én Tarjányitól még egy fél éve is csak olyanokat hallottam, hogy: "Ukrajna hős védői, Mariopul hősei...stb. Nacionalisták? Nácik? Banderista tömeggyilkosok, akik oroszokat irtotta a Dombaszban? Lengyeleket ezerszám Nyugat-Ukrajnában, vagy magyarokat Kárpátalján? Ugyan már!! Ő nem látta a büdös náci, fasiszta tetoválást a mariopoli azovos hadifoglyokon. Nem látta a videókat a You-tube-on, amint megkötözött orosz hadifoglyokat mészárolnak le ezek a "hősök". Ő nem tud a donyecki piac elleni mészárlásról, ahol ezek a "hősök" civileket ágyúztak. Most kezd megvilágosodni, és atlantista elméjét most kezdi elönteni a valóság. Nemsokára ők lesznek a béke nagykövetei, a magyar kisebbség védelmezői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!