Nyílt levélben hív összefogásra Karácsony: „Zárjuk le végre az önkormányzati választással kapcsolatos tárgyalásokat!”

2024. január 18. 13:14

A főpolgármester csatlakozásra hívja az LMP-t és moderált együttműködést kínál a Kétfarkú Kutyapártnak.

2024. január 18. 13:14
null

Nyílt levelet írt Karácsony Gergely a „fővárosi köztársaságpárti koalíciót vezető pártoknak”, vagyis a DK-nak, az MSZP-nek, a Momentumnak és a Párbeszédnek. „Zárjuk le végre az önkormányzati választással kapcsolatos tárgyalásokat!” – írja a főpolgármester.

Karácsony szerint a Fidesznek nincs ajánlata Budapest számára, csak hadüzenete. A politikai ajánlatát a következő pontokban foglalta össze:

„- A fővárosi listás választáson a köztársaságpárti erők közösen indulnak, közösen fogalmazzák meg a politikai ajánlatukat Budapestnek.

Főpolgármester-jelöltként vállalom ennek a köztársaságpárti listának a vezetését.

- A köztársasági többséget adó pártoknak minden kerületben közös polgármester-jelöltet kell állítaniuk, a közös polgármesterjelöltek személyében meg kell állapodniuk legkésőbb február közepéig. Ahol ez valamilyen okból nem sikerül, ott a 2019-es önkormányzati választáshoz hasonló előválasztást kell tartani legkésőbb a március 15-ét követő napokban.

- A várost irányító pártok legyenek nyitottnak az LMP csatlakozására is, az LMP pedig döntse el, hogy részese kíván-e lenni ennek az együttműködésnek, vagy külön indul mindenhol.

- A köztársaságpárti többség pártjai tegyenek javaslatot egy méltányos és moderált együttműködésre a Kétfarkú Kutyapártnak is” – írta Karácsony Gergely. Szerinte

Budapesten a köztársaságpárti politika, a szociáldemokrata, zöld és liberális pártok együttműködése sikerre van ítélve.

Közös felelősségünk, és választóink magától értetődő elvárása, hogy az elmúlt öt év sikeres kormányzását folytatni tudjuk Budapesten” – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Fotó: Facebook, Karácsony Gergely

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2024. január 22. 12:14
Kinek érdeke az, hogy jól lásson, jól halljon, jól lélegezzen az ember? A hittel élő ember vajon miként tekint arra, aki vagy ami befolyásolja földi életét? Megváltóra, esetleg egyszerűbbre, egy társra, házastársra, barátra? A hitetlen miért létezik? Ő már úgy született, hogy tudja, nincsen semmi, aminek következménye volna a világunkra? Vajon miért születik újra és újra meg a Gonoszunk?
remi
2024. január 19. 08:41
"előválasztást kell tartani legkésőbb a március 15-ét követő napokban." Ezt azért a villamossínektől minél messzebb ajánlatos megtartani, nehogy megint elüssön a villamos, gelgőke.
remi
2024. január 19. 08:39
Nem is tudom, nekem ebből az jön le, hogy kamuéskarógelgő elkezdett pánikolni. Eddig biztos voltam benne, hogy simán megszavazzák ezt a kretént újra (nyilván az 50E külföldi szavazót már turbózzák 100-ra azért, de ahol egy demszkíj súlycsoportú elmebeteget választottak újra és újra ciklusokon keresztül ott nem nagyon kell csodálkozni semmin) de meglehet gelgőke most olyan adatokat kapott kézhez amik azt vetítik előre, hogy billeg alatta a gyurcsótányi széke.
Nurmi26
2024. január 18. 19:09
Szóljatok a nagy orrú Magyar ügyvédnek, előváladékozni akartok újra. Ő nagyon sikeres ebben is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!