Horn Gábor a Medián-felmérésről: Nehéz ezekből a következtetéseket levonni

2024. január 25. 09:32

A kutatóintézet éppen szerdán jött ki a legfrissebb számaival, melyek szerint gyengült az ellenzék országosan.

2024. január 25. 09:32
null

Mint arról lapunk is beszámolt, a Medián friss felmérése szerint gyengültek az ellenzéki pártok.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ma minden harmadik ember, a választani tudó »biztos« szavazók közül pedig minden második a Fidesz–KDNP-re voksolna” – írták az elemzésükben.

Kevés kivétellel mindegyik ellenzéki párt veszített szeptember óta egy-két százalékot,

és egyikük sem tudott hajszálnyit sem erősödni” – ismerte el a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója. A legfrissebb adatok szerint a DK támogatottsága jelenleg mindössze 6 százalék. A Momentum számára igazán kritikus a helyzet, mert jelenleg 4 százalékon áll a párt támogatottsága.

A számokra a Republikon Intézet és a Méltányosság Politikaelemző központ elemzője is reagált a szerda esti Egyenes Beszédben.

Horn Gábor kijelentette: az ilyen módszertannal (telefonos kérdezés) vigyázni kell, nehéz ezekből következtetéseket levonni. Példaként említette, hogy az említett felmérésben is megfért egymás mellett az a két állítás, hogy rossz irányba mennek a dolgok, ( 57 százalék) valamint hogy mégis „maradjanak azok, akik vannak”.

Horn a Medián-kutatásból azt szűri le, hogy a magyar társadalom nagy többsége érdektelenné, és nem kormánypártivá vált. Megelőlegezve saját intézetének januári számait Horn elmondta: az a nehézség, hogy igazából „nincs mozgás”, nem változtak érdemben a pártok népszerűségi mutatói.

A teljes adás fentebb nézhető meg.

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2024. január 26. 06:52
Amikor már látható volt, hogy az SzDSz megy a kukába, ez a Horn Gábor volt a kampányfőnök és az SzDSz plakátjainak felén az "árpásávosokat" reklámozta, Zázriwetz, Chanad, Balóné, Bánó, Betlen, Gyárfás munkálkodott azon, hogy a Fidesz-KDNP forróbbfejű választói a Jobbik Mozgalomra szavazzanak megakadályozandó egy esetleges alkotmányozó parlamenti többséget. Ezek az entellektüel szakértők aztán pont az ellenkezőjét érték el. Pont a komcsik által lezüllesztett roncskörzetekben a Mozgalom a lumpen lecsúszott szavazókat ragadta el vörösöktől és a Fidesz-KDNP nyert kétharmados minősített többséget. Ebben Hornnak is szép része volt, az SzDSz-re meg már csak a családtagok szavaztak, kihullottak, megszűntek.
moricka13-3
2024. január 26. 02:56
Miképpen Hann Endre formálisan szociálpszichológus, ugyanúgy Horn Gábor látszat-közgazdász is, nem is szólva Pulairól, az önmagukat a jövő látására is képesnek tartó közvéleménykutatók valójában csak szemfényfesztő propagandisták e Mai Kocsmában, akik a saját kényük - kedvük, no meg a megbízók igénye szerint vonnak le , vagy nem képesek levonni ú.n. következtetéseket a " tudományos! " kutatási eredményeikből, és a végén ők vannak megsértődve, ha a magyar választók többsége. a választásokon nem az igényeiknek megfelelő jóslataikba csomagolt eredményt prudukálja.
hatvanas
2024. január 25. 15:18
"Horn a Medián-kutatásból azt szűri le, hogy a magyar társadalom nagy többsége érdektelenné, és nem kormánypártivá vált. " Ja, a nagy többséget nem érdeklik az ellenzéki pártok. Szomorú. Ja, nem!
zakar zoltán béla
2024. január 25. 14:04
Az álternátívus közgázdásághy gümnazium epocha szakosai szerint is?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!