Így indul az év: Balog Zoltán püspök elfogadta Karsai Dániel meghívását

2023. december 28. 17:31

A beszélgetés témája, hogy mennyit is ér az élet?

2023. december 28. 17:31
null

A Mandiner novemberben megírta, hogy Strasbourgban szólalt fel Karsai Dániel, az eutanáziához való jogáért harcoló ügyvéd. Állítása szerint nemcsak saját maga miatt, hanem más betegek békés halálhoz való joga miatt is döntött úgy, hogy bíróság elé áll.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyvéd karácsonykor levelet kapott Balog Zoltán püspök úrtól – közölte közösségi oldalán. „Balog úr levele empatikus és egyben gondolatébresztő, még akkor is, ha az abban foglaltak többségével nem is értek egyet. Annak viszont nagyon örülök, hogy az életvégi döntésekkel kapcsolatos társadalmi beszélgetés tovább mélyül” – írta.

A levélre válaszolva Karsai meghívta egy nyilvános beszélgetésre Balog Zoltánt, aki igent mondott. Az eszmecserére várhatóan január elején kerül majd sor, arra Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke is hivatalos.

Balog Zoltán korábban úgy fogalmazott a témában: „Mi, keresztyének annyit mondhatunk, hogy az élet Isten ajándéka. S keresztyénként Jézus Krisztusra tekintünk úgy, mint aki szenvedésével, mely egész élete, minden szenvedőnek társául szegődött.

Feltámadása pedig Isten válasza a szenvedésre. Csak Ő veheti el és csak Neki adhatjuk vissza életünket”

– tette hozzá.

Karsai korábban már Kósa Lajossal is tárgyalt már a Parlamentben az eutanáziával kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: képernyőfotó

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2023. december 28. 23:06
Pusztulj már el, te féreg!
Kovács Ubul
2023. december 28. 21:02
"Schmitt Pál óta nem búcsúztattunk ekkora senkit." - Balog miniszterségére emlékére.
Gyurcsany-embere
2023. december 28. 19:58
"Kósa Lajossal is tárgyalt már a Parlamentben" Kósa a képviselők közül az egyik legbutább, mégis - vagy talán pont ezért - volt benne annyi bátorság, hogy leüljön Karsaival. A többi fideszes patkány, a "nép képviselői" még csak szóra sem méltatták. A nagy nemzethy keresztények majd megmondják a vak hitük szerint, hogy ki dönthet eutanáziáról és ki nem. Nektek nem mindegy? Úgyis neki kell elszámolnia a képzelt istenetek előtt, akkor miért érzitek olyan fontosnak magatokat, hogy mások életébe beavatkozzatok, döntési lehetőséget vegyetek el? Ja, hogy a saját életetek egy langyos szar és ennyi értelmet akartok belelátni?
pollip
2023. december 28. 19:05
Pl: volt egy nyeu-i ember, aki nőnek született, de férfinak képzelte magát. Az állam fizette a nemátalakító műtétjét. Sajnos nem tudta megszokni az új testét és depressziós lett. Nagyon. Ezért kérte az eutanáziát, amit az állam biztosított számára. Végülis kétszer halt meg állami segitseggel.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!