Hoppá: Angelina Jolie bukkant fel az Operaházban

2023. november 03. 09:07

Verdi Rekviemjét nézte meg a hollywoodi színésznő.

2023. november 03. 09:07
null

Csütörtök este Giuseppe Verdi Rekviemjét adták elő az Operaházban Ókovács Szilveszter beszámolója szerint. Az egyik szemfüles fotós észrevette, hogy Hollywoodból is érkezett látogató az előadásra, mégpedig Angelina Jolie személyében:

Az előadást egyébként szombaton és vasárnap is megismétlik.

Nyitókép: Ókovács Szilveszter Facebook-oldala

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2023. november 10. 15:57
Húzzál már el innen te aszott bányarém.
ada17
2023. november 03. 12:12
Már megint ez a hoppá fasz@ág, éljen a bulvár!!!
auditorium
2023. november 03. 11:43
Biztos az itteni olvasók tudják a szerkesztóvel együtt, de azért leirom, a REQUIEM nem opera, hanem gyászmise, melyet fontos és gazdag elhunytaknak komponáltak zeneszerzők. Csaknem az összes leghiresebb zeneszerző komponált a latin szövegre zenét és ezt zenekar, kórus és szóló énekesek adták elő. A legismertebb Mozart Requiemje, de Verdi Requiemje is ugyanolyan szép és nehéz. Rossini, Brahms, Cherubini, Berlioz, Dvorak, Puccini és még számos szerző művét hallhatjuk időnként. A katolikus szertartást követi, a szöveg latin és 9 részből áll, az egyes tételek után NEM illik tapsolni. Vannak templomok külföldön, ahol egyébként sem engedik a tapsot. Általában a legliraibb rész a "Lacrimosa" és a legdrámaibb a Dies irae . Magyarországon az Operában adták elő, mert kitűnő az akusztikája. Ez nem mondható el sok templomra vagy főleg bazilikára. Üdvözlet Angelin Jolienak, hogy megtisztelte hazánkat. Ez is jó REKLÁM a magyar kulturális életnek.
KBA98
2023. november 03. 10:26
Undorító némber!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!