Orbán Viktor saját erejének okát a baloldal gyengeségében látja

2023. augusztus 28. 09:26

A migrációs válság és Ukrajna megmutatta, hogy „a labda” a jövőben az ellenzék által leginkább hanyagolt területen, a külpolitikában lesz.

2023. augusztus 28. 09:26
null
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce

„Orbán egy focis hasonlattal érzékeltette, hogy az ellenzék – ironikus módon G. Fodor Gábor tanácsához illően – a pillanatot próbálja uralni, és nem gondolkodik előre: »Az amatőrök rávetik magukat a labdára, és összerugdossák egymást, a profik oda mozognak, ahol a labda lesz. Ez a különbség kormány és ellenzék között.«

A migrációs válság és Ukrajna megmutatta, hogy »a labda« a jövőben az ellenzék által leginkább hanyagolt területen, a külpolitikában lesz.

A globális válságok a közeljövőben is be fognak gyűrűzni az országba, és a politikai aktorokon fog múlni, miként csapódik majd le a külpolitika a belpolitikában. Sajnos az elmúlt tizenkét évben külpolitikai ügyekben szinte kivétel nélkül később kapcsolt az ellenzék, mint a kormány, ha kapcsolt végül egyáltalán. Persze ez nem teljesen véletlen. Az atlantizmus népszerűtlen Magyarországon, és mivel sokszor joggal az, szerény vigasz a szavazóknak, hogy az orbánizmus-putyinizmus még rosszabb.

Orbán Viktor tehát több tekintetben is jól látja az ellenzék vereségeinek okait. Tegyük hozzá, ez nem nagy bravúr, s mellesleg ő sem bűntelen abban, hogy idáig butult a közbeszéd. Furcsamód viszont, azt is gondolja a miniszterelnök, hogy a ‘68-as baloldalnak igaza volt abban, hogy a nyelvet kell uralni, s ezért ő is sztárolja a kultúraelméletéről híres olasz kommunistát, Antonio Gramscit.”

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2023. augusztus 28. 16:23
Most dicsekedett Donáth Anna hogy a hétvégén többezer debreceni lakoshoz csóngedtek be ,hogy tiltakozzannak a gyár épitése ellen.A múlt Jávor feljelentette Magyarországot a debreceni gyár miatt.Az eu-tól pénzt kapnak hogy akadályozzák a magyarországi berházásokat hátha megbukik azorbán Ekózben ugyanezek a cégek Franciaországban és Németországban három-három gyárat készúln2k épiteni.Ósszetett támadás alatt az ország régen.Bezzeg most egy egyiptomi blogger kinyomozta hogy zselé anyosának nwvén szaporodnak a villák.Most vett 5 milliárdért ott egy fényüző villát.Ti nem làttok a szemetektól.
Ehetős Odó
2023. augusztus 28. 13:08
Na, ez az ostoba spiné se értett sokat Orbán eszmefuttatásaiból. Jól van ez így.
krupps
2023. augusztus 28. 13:06
Tipikus baszatlan zsidó picsa nyávogása.
pipa89
2023. augusztus 28. 13:04
"Furcsamód viszont, azt is gondolja a miniszterelnök, hogy a ‘68-as baloldalnak igaza volt abban, hogy a nyelvet kell uralni, s ezért ő is sztárolja a kultúraelméletéről híres olasz kommunistát, Antonio Gramscit.” Na, csillagom az agyad mint egy tyúké, ha még ezt az 1xű gondolatot sem vagy képes értelmezni. Éppoly intellektuális csőd vagy, mint azok, akik azzal támadják Orbánt, hogy Soros taníttatta. Ááááá, itt minden tudományos érvelés felesleges, ha a másik oldalon egy 1xű logikai menetnél elveszítik a fonalat. Tragikus állapotban van az ellenzéki holdudvar. Tragikus!!!! Tanácsolom kisanyám, hogy rugaszkodj neki, és nézd/hallgasd újra a miniszterelnök ezen mondatait lépésről lépésre és próbáld meg értelmezni! Segítségképpen: ne azt mondd, amit mondani akarsz, hanem azt, ami elhangzott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!