A Dohány utcában egy rabbival közösen imádkozott Andrew Pollack fia – az amerikai írót lenyűgözte Budapest

2023. augusztus 15. 08:32

A politikai tanácsadó a Dohány utcai zsinagógát is felkereste a nyaralása során.

2023. augusztus 15. 08:32

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Andrew Pollack ismert amerikai író és fia, Hunter, Budapesten töltik a nyaralásukat. Folyamatosan megosztják követőikkel, hogy a magyar fővárosban merre járnak, amelynek tisztaságán, „gyönyörű építészetén” és biztonságosságán is elámultak.

Egyik legutóbbi, X közösségi oldalon megosztott bejegyzéséből kiderült, hogy Hunter a Dohány utcai zsinagógát is felkereste, ahol tefilint viselve – bőr imaszíj– egy rabbival is elmondott egy közös imát. 

Az Egyesült Államokban politikai tanácsadóként is tevékenykedő fiatal arra is felhívta a figyelmet, hogy Európa legnagyobb zsinagógájának kertjében leltek a holokauszt magyar áldozatai közül többen végső nyugalmat.

Bejegyzését azzal zárta, hogy 

„ezeknek az áldozatoknak az emléke örökké szívünkben marad”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X-fotó

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 15. 16:22
Újmagyar konzervativizmus: NER-rablólovagok és az ők ortodox zsidó barátaik. :-[
madas
2023. augusztus 15. 13:30
Remélem a méhlegelőket is bemutatja, mert ilyen sincs másol, csak ebben a talpig zöld-liberalista fővárosban.
lájkbajnok
2023. augusztus 15. 12:04
A liberális, nyitott Budapest mindenkit lenyűgöz, pedig nem nag szám. De javaslom, látogasson el egyszer a magyar fővárosba, Felcsútra. Aztán szedje össze az állát a földről.
csapláros
2023. augusztus 15. 11:41
Zsolakomarom 2023. augusztus 15. 11:23 ..."ezt sikerult megvenni a penzunkbu?"... Te mióta vagy magyarországi adófizető? Más oldalról, miért is kéne megvenni bárkit is, aki a jóhírünket költi? Forr a düh benned, hogy Szlovákiába úgy kell toborozni a turistákat, mert a magyarokon kívül SENKIT nem érdekelnek az elszlovákosított látnivaló! Szétbasztátok Pozsony belvárosát és ezt semmiféle Habsburg koronázási játék sem ellensúlyozhatja. Nálatok, szlovákoknál ami nem volt elszlovákosítható, azt egészséges neonácizmussal pusztítanátok el, kihányva mondjuk a Kassai Dómból is a Rákóczi, Thököly és Zrínyi Ilona hamvakat, de azért Skultéty a 81 évig szolgálatban lévő magyar katona hamvait törvénytelen módon csempésztétek át újaradi nyugvóhelyéről egy új szlovák neonáci mítoszteremtés céljából...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!