Uniós biztos: A tagállamoknak el kell gondolkodniuk a menekültek újraelosztásán

2023. július 12. 12:54

Ylva Johansson szerint közös uniós szabályozásra van szükség a migránscsempészet felszámolására.

2023. július 12. 12:54
null

Folytatni kell a migráció legális útvonalainak kiépítését, a tagállamoknak pedig el kell gondolkodniuk a menekültek újraelosztásának rendszerén, ugyanis csak ilyen megközelítéssel lehet fellépni a migránscsempészettel szemben, és hatékonyan kezelni a migrációt – jelentette ki az Európai Bizottság belügyi biztosa Strasbourgban szerdán.

Ylva Johansson az Európai Parlament plenáris ülésének a bevándorlással kapcsolatos földközi-tengeri kutatásra és mentésre irányuló uniós fellépés szükségességéről szóló vitáján azt mondta: a Földközi-tengeren bekövetkezett haláleseteknek arra kell emlékeztetniük, hogy az unió prioritásának az életek megmentésének kell lennie.

Az életmentés biztosítására adható legjobb válasz a szolidaritási intézkedések meghozatala és a legális migráció lehetőségének megteremtése - hangoztatta az uniós biztos. A munkaügyi migráció létrehozására partnerségi megállapodásokat kell kötni - tette hozzá

A szerdai EP-vitán elmondott beszédében kiemelte azt is, hogy 

közös uniós szabályozásra van szükség a migránscsempészet felszámolására, a csempészek ugyanis

 „nem Európába adnak jegyet, hanem a halálba”.

Kijelentette: az uniós és nemzeti parti őrségeknek a nemzetközi jog alapján kell végezniük tevékenységüket, bármilyen erőszak megengedhetetlen - húzta alá. Az EU-nak emellett minden eszközével segíteni kell a tagállamokat a kutatásban és a mentésben – tette hozzá az uniós biztos.

Magyarország nemet mond a kötelező kvótára és a migránsgettókra

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette: Magyarország nemet mond a kötelező kvótára és a migránsgettókra. Hangsúlyozta, az Európa nyugati felén divatos multikulturalizmus ideológiája és politikai gyakorlata összeomlott. Franciaországban már migránslázadás zajlik.

„Mi, magyarok, Európa védelmezői vagyunk. 

Az elmúlt fél évtizedben egymillió illegális migráns uniós bejutását akadályozta meg Magyarország” – fogalmazott.

A nyugati országok által beengedett illegális migránsok mára elviselhetetlen terheket jelentenek ezekben az országokban. Ezért most erőszakkal a közép- és kelet-európai országok "nyakába akarják sózni" az általuk beengedett illegális migránsok problémáját. Olyan szabályozást fogadtak el Brüsszelben, amely menekülttáborok és migránsgettók felépítését teszi kötelezővé a tagállamoknak.

„De bárhogyan is mesterkedjenek, nem fogjuk végrehajtani ezeket az uniós döntéseket. Nem fogjuk elfogadni a kötelező kvótát, és nem fogadjuk el a migránsgettó és táborok építésére vonatkozó kötelezettséget sem” – tette hozzá Deutsch Tamás.

(MTI)

***

Nyitókép: PONTUS LUNDAHL / TT NEWS AGENCY / AFP



 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. július 12. 22:23
"Sajnos" nem lehet ilyet csinálni egy "demokratikus??" unióba. Ez csak diktatórikus úton kivitelezhető. Az meg hogy az embercsempészet miatt...lehetetlen Bűnöző van ,volt ,lesz. Talán nem pedonak vagy homoknak kéne lenni,hanem gondolkodó hetreóknak. Akkor nem gondolkodnának butaságokon. Másik verzió a kiszemelt helyeken tudnák szíta a migránsokat. Szerintem indítsák el az usába őket! Ott csak 36 fő van kb km2 re. Itt nem kell felesleges fogyasztó,ingyenélő társadalmat építeni.A végén 50 év múlva akár 300 fő/km2 re is felszaporodhat az unió. Nem kell háborúzni akkor megpldódik a klima gond.Le kell csökkenteni a km2 /fő létszámot,fenntartható szintre.Akik meg behívták a migriket ,ellenőrizzék le mitt tettek azért hogy uniós állampolgárra váljanak a migrik.A normális maradhat aki európai lett,a többi mehet haza pl. Vagy a vezetőség menjen hozzájuk,ha meghívták őket.Elvileg felesleges ennyi barom ostoba eu ellenes homokos pedofil migránsszopó,politikust fenntartani. Szetintem
Hopszjuliska
2023. július 12. 19:43
Azon azonban el kellene gondolkodni - ki hívta ezeket a bevándorlókat? Mert, ha a fennséges nyugat, akkor rendezze bátran a továbbiakat. Mi nem kértük, hogy jöjjenek - így ne is akarják ideosztani őket!
nempolitizalok-0
2023. július 12. 15:57
Ez a nő a bűnözést támogatja. ja, életmentés. Munkaerő ny-európába. Ha életmentés lenne, már a görögöktől nem jönnének tovább.
Master
2023. július 12. 15:37
Nem útvonalainak kiépítését kell folytatni, hanem a migránsok teljes ellenőrzését mielőtt beengedik őket. De egyáltalán miért is kellene bárkit kötelezően beengedni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!