Elegánsan tette helyre luxemburgi kollégáját Szijjártó Péter (VIDEÓ)

2023. július 18. 21:49

A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott, hogy Magyarország mennyivel szolidárisabb a kis Benelux államnál.

2023. július 18. 21:49

Szijjártó Péter videóüzenetben reagált a luxemburgi külügyminiszter megszólalására.

„Na most a luxemburgi kollégám, akinek azért kedvenc sportága a magyarok kritizálása, hogy finoman fogalmazzak. Tegnap a Biztonsági Tanácsban utánam beszélt és elmondta, hogy nem azért támadnak minket, merthogy békét akarnánk, hanem mert nem vagyunk szolidárisak” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

„Na most, mi magyarok több mint egymillió menekültet fogadtunk be Ukrajnából. Nem vagyok pontosan tisztában a luxemburgi számokkal,

de valószínű, nem ér ennek a közelébe,

és mi egy olyan nemzetet képviselünk, amelynek tagjai egyre növekvő számban meghalnak ebben a háborúban” – mondta.

„Na most feltételezem, és egyúttal remélem is, hogy még egyetlen luxemburgi sem halt meg az ukrajnai háborúban, és nem is fog meghalni” – közölte Szijjártó Péter.

„Ugyanakkor egy ilyen nyilatkozatot tenni, pont velünk, magyarokkal szemben, pont egy luxemburgi külügyminiszter részéről, azt hát szerintem minimum vissza kell utasítanunk” – foglalta össze a véleményét.

A videót itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. július 20. 23:05
Ennek a prérifarkasnak csomót fogok kötni a farkára.
tizennyolcfok
2023. július 20. 20:13
megint kapta a maflást homlokpeti és megint összevissza beszélt. ez az "elegánsan helyre tevés" a suttyóiknak szóló mandiner propaganda szerint.
coyote-0
2023. július 20. 16:39
"reagált a luxemburgi külügyminiszter megszólalására" Luxemburgnak van külügyminisztere? Az nem egy város Franciaországban? :-D
piszokalfréd
2023. július 20. 15:51
Nem tudom, hogy honnan vette az 1 millió főt ez a jó ember. Tavaly összesen 46 ember kért menedéket. https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0026.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!