Így várták a Kossuth téren Ferenc pápa miséjét (FOTÓK)

2023. április 30. 08:22

A téren 25 ezer ember hallgathatja a Szentatya beszédét.

2023. április 30. 08:22
null

A vasárnap a budapesti Kossuth téren bemutatandó pápai szentmise lesz Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye. A délelőtt fél tízkor kezdődő szentmisén mindenki részt vehet előzetes regisztrálás nélkül.

A helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint a kórus már a helyén, folyamatosan telik a papi szektor, az oltár körül az utolsó próbákat végzi az asszisztencia. Megérkeztek a magyar állam képviselői is a térre. A készület jegyében a hívek rózsafüzért imádkoznak és tanúságtételek hangoznak el. Megérkeztek a magyar és vendégségbe érkezett püspökök és bíborosok is.

*

A pápai konvoj már a Pesti oldalon van, a téren sokan már a kordonok mellett sorakoznak fel, hogy minél közelebbről köszönthessék a szentatyát.

 

Vágvölgyi Gergely kollégánk az alábbi felvételeket készítette a várakozó hívekről: 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder
2023. április 30. 09:00
Kár, hogy nem Hősök terén van. Ez kicsi, szép de kicsi ehhez.
Lombi
2023. április 30. 08:55
Így várják? Hoppá! Nem hiszi el...
flesh ripper
2023. április 30. 08:55
Legyen szép és jó napja a békeszerető Magyarországnak!
Bitrex®
2023. április 30. 08:53
Kár, hogy Vágó Pista bácsi már nem lehet ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!