Jeszenszky Géza: Orbán Viktor letért az Antall József által kijelölt útról, és kelet felé fordult

2023. március 01. 14:05

A korábbi külügyminiszter számára érthetetlen amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy nem akarunk blokkhoz tartozni.

2023. március 01. 14:05
null

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt, Jobbik – Konzervatívokra változtatta nevét szombati budapesti kongresszusán a Jobbik Magyarországért Mozgalom. „Vissza kell adnunk a jobboldal becsületét; jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején” – mondta Gyöngyösi Márton.

Jeszenszky Géza elárulta, hogy üdvözli az antalli gondolat megjelenését és azt, hogy egyáltalán ez az irány újra hangsúlyt kap a magyar politikában – írta szerdán az Alfahír.

A korábbi külügyminiszter felidézte, hogy annak idején két legfontosabb célként azt tűzték ki, hogy Magyarország minél hamarabb az EU és a NATO tagjává váljon.

– fogalmazta meg Jeszenszky Géza, egyben figyelmeztetve, hogy amennyiben letérünk erről az útról, az veszélyezteti hazánkat. 

Jeszenszky számára érthetetlen amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy nem akarunk blokkhoz tartozni. „Mi jelenleg a nyugati blokkban vagyunk, ha ebből ki akarunk lépni, az egy nemzeti tragédia lenne” – foglalta össze a gondolatát.

***

Nyitókép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2023. március 11. 17:36
Antalnak hibás útja volt, hogy "csak a nyugat" és felégetni mimden keleti kapcsolatot. Meg id szenvedte ezt Magyarország! Orbán helyesen (nem fordult Nyugat helyett) NYITOTT keletre, délre, északra, még nyugatabbra. Ez jó Magyarországnak.
pipa89
2023. március 02. 07:53
Mi a probléma ezzel a gondolkodással? 1. Orbán nem Keletet akar Nyugaton, még csak a kettőt sem akarja felcserélni! 2. 1990 óta a világ egy glóbusszá vált a technikának köszönhetően, mindenki kereskedik mindenkivel, a sanghaji vagy a washingtoni lepkefing azonos időben észlelhető a Földön bárki számára. 3. Ez a világ az emberek fejében már nem visszafordítható, mert tudjuk, tapasztaltuk, hogy működőképes!!!!!!!! 4. Tökéletes orbáni meglátás, hogy Magyarországnak magyarnak kell maradnia és hidat kell képeznie a földgolyó két pontja között Európa és Ázsia között. 5. Egyensúly. Az orbáni politika az egyensúly és a kölcsönös tisztelet gazdaságpolitikája. Mi nem akarunk egyetlen ország belügyébe sem beavatkozni, tiszteletben tartjuk és ugyanezt várjuk el mindenki mástól! ILYEN 1XŰ A MAGYAR NYELV ELEVE ENNEK A TISZTELETNEK A NYELVE, HISZEN MÉG NEMBEN SEM TESZ KÜLÖNBSÉGET, ABSZOLÚT MELLÉRENDELT VISZONYBAN SZERVEZŐDIK. ITT AZ IDŐ, HOGY A NYUGAT MEGTANULJON "MAGYARUL" GONDOLKODNI! MEG KELL MUTATNUNK MAGUNKAT, HOGY MA MI VAGYUNK A LÉTEZŐ ALTERNATÍVA AZ EURÓPAI KULTÚRA ÁTMENTÉSÉRE.
tetx
2023. március 01. 20:53
Azért maradjunk annyiban, hogy Antal nem volt egy Szent István, hogy hosszú távú utakat tudjon kijelölni az országnak.
Regisztráló szeméy
2023. március 01. 20:37
Zűrzavaros, idegesítő, bizonytalan évek voltak azok. Egy értelmezhetetlen közbeszéddel és ugyanilyen orientációjú, indulatokkal terhes politikával. Ódon, kopottas, naftalin és öregember-szagú gondolatokkal. A szellemi közeg tele volt együgyű és megrögzött, reménykedő ,vágyvezérelt, de csapnivaló elméletekkel. Jó, hogy vége lett. Nagyon nem szerettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!