Tigristámadás az Alföldön

2022. november 03. 12:26

Meg akarta simogatni a tigrist, bemászott egy férfi az állatkertbe.

2022. november 03. 12:26
null

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán osztotta meg a nem mindennapi hírt, miszerint csütörtök reggel egy magán állatkertbe riasztották kecskeméti mentősöket, ugyanis

egy 65 év körüli férfi átmászott a korláton és kezét a rácsok között átdugva szeretett volna megsimogatni egy 220 kilós szibéria tigrist.

A meglepett állat játéknak vélte a közeledést, így szerencsére csak kisebb erővel harapott a férfi karjába, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot.

Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk! – közölte az OMSZ.

A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Made Nagi

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsibmf
2023. február 01. 00:49
Egyéb netes hírek szerint az illetőnek a "bakancslistáján" volt a TIGRIS simogatás, oda ment be, tapasztalatlan volt, így járt
masikhozzaszolo
2022. november 03. 17:22
Csányi úr (etológus) bizonyára el tudja magyarázni, mi az a "gátolt harapás". Cicáknál van ilyen biztos. De előfordul, hogy téveszt a cica, belehevül a játékba. És tigrisnél akkor másik játszótársat kell keresni.
Takagi
2022. november 03. 17:20
Vagány boomer! Rossz szemüveg volt rajta, azt hitte cica.
Akitlosz
2022. november 03. 16:26
A tigris is csak egy macska, csak egy kicsit nagyobbacska. Ezért aztán a játék is veszélyes lehet. A házimacska is csak azért veszélytelen viszonylag, mert kicsike. Ha olyanja van, akkor simán emberre is támad. Apró kiscica is le tudja harapni egy ember ujját, ha nem játékból harap, hanem enni akar, s még nem tudja, hogy az ember nem ennivaló. A kulturált játékot meg kell tanulnia, de ezt állatkertben nem feltétlenül tanítják meg a tigriseknek, oroszlánoknak. Például azt, hogy húzza vissza a karmait, amikor játszik az emberrel. Harapni maguktól is csak kicsit harapnak, ha csak játszanak, de ekkora testméretnél az is lehet veszélyes. A macskatigrisoroszlánkardfogú, ha ölni akar, akkor nyakra támad, nem végtagra. Ja, és a cica, akár otthon, akár állatkertben, akár szafarin legyen jóllakott. Különben együtt lehet élni a családban tigrissel, oroszlánnal, pumával, vízilóval, medvével is, ha úgy van, tanítva, olyan a személyisége és más kiskorától családtagnak tartja az embereket. https://www.youtube.com/watch?v=xwidefc2wpc Amúgy szelíd házimacskából is volt már olyanom, aki csak azért nem tépett szét bizonyos kutyákat és embereket, ha dühbe gurult, mert nem volt ahhoz elég nagy és erős. https://www.youtube.com/watch?v=zEQ23pMPntU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!