Alföldi Róbert társulata a „Szent Korona szelleméhez” kezdett beszélni

2022. augusztus 29. 09:30

A több helyről is támogatást kapó színház úgy véli, a független műhelyeket „megfosztják idehaza a támogatásoktól”.

2022. augusztus 29. 09:30

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az augusztus 20-áról 27-ére halasztott tűzijáték az államalapítás korától egészen napjainkig, hat fejezetben mesélték el hazánk történelmét.

Ennek egyik kiemelkedő eleme volt, mikor a drónok kirajzolták a Duna felett Szent István király arcát, amelyet az Átrium csapata közösségi oldalán csak úgy emleget, mint a „Szent Korona szellemét”. Bejegyzésükben azt írták, hogy „a tűzijáték alatt megtudhattuk, hogy legbecsesebb kincsed a szabadság”. Majd azzal folytatták, hogy ezt a véleményét ők maguk is osztják. Ezt követően pedig azt a kérdést tették fel, hogy „hogy ez esetben

sőt a szabadon, a hatalomtól függetlenül alkotni kívánó embereket, műhelyeket megfosztják a támogatástól?”. 

Négy helyről is kapott támogatást az Átrium

A színház stábja ezzel valószínűleg arra utalt, hogy június végén felmerül annak az eshetősége is, hogy „le kell húzniuk a rolót”. Viszont, ahogy azt mintegy hónappal ezelőtt megírtuk, rövid időn belül rendeződtek a teátrum problémái.

Végül négy helyről is kaptak támogatást: a főváros gyorssegéllyel, a II. kerület pályázati támogatással járult hozzá többek között az Átrium fennmaradásához. De időközben megérkezett a korábban megítélt állami támogatás is, és több millió forint folyt be a közösségi adakozásból a közösségi adakozás egyaránt.

Kapcsolódó tartalom:

Végül négy helyről kapja a támogatást az Átrium Színház
Gyorssegély a fővárostól, pályázati támogatás a II. kerülettől, közösségi adakozás és a megítélt állami támogatás – megnéztük mennyi pénzt kap végül a budai magánszínház. Bővebben...

***

Mégis kap állami támogatást az Átrium Színház
„A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét” Bővebben...

Nyitókép: Átrium Facebook-oldala

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2022. augusztus 30. 03:22
Az Állam, az olyan független műhelyeket, amik az alkotói szabadságra hivatkozva aberrált tartalmú műveket hoznak létre nem támogathatja. Nem ez a dolga, nem ezért van, nincs hozzá joga, felhatalmazása. Az Államtól a kormánypártok ideológiájától eltérő viselkedést elvárni hiba. A művész úrnak a beteges alkotások helyett inkább be kellene illeszkedni, tehetségét politikai megnyilatkozások helyett inkább profiként kellene kamatoztatnia.
RajzosKutya
2022. augusztus 29. 19:11
Egy válasz mindig lemarad a marha nagy függetleneknél! Kitől függetlenek? Mert az tudjuk, a bíróságok az igazságtól és a jobboldaltól függetlenek a baloldal javára!
Vén Csataló
2022. augusztus 29. 17:20
Robika! Majd a nagyságos és szentséges piac eltart benneteket. Ha elég jók vagytok. Ha nem, akkor meg nem.
KBA98
2022. augusztus 29. 16:49
egy mocskos, hazug, gazember
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!