Botrány az előválasztáson: Tóth Bertalan szerint az egyik jelölt nyomást gyakorolt a bizottságra

2021. szeptember 18. 18:58

Az MSZP szerint Szabó Ervin méltatlanná vált az indulásra, ugyanis viselkedésével megsértette az etikai kódex több pontját is.

2021. szeptember 18. 18:58
null

Kifogással fordult az MSZP a bizottsághoz: a párt szerint ugyanis az egyik képviselő-jelölt bement az előválasztási szavazósátorba, ahol instruálni próbálta a szavazást lebonyolító bizottságot – írta meg az atv.hu.

„Vonja meg a Békés megyei 4. választókerületben (Orosháza és környéke) induló Szabó Ervintől az előválasztáson való indulás lehetőségét az Országos Előválasztási Bizottság” – ezt kéri az Országos Előválasztási Bizottságtól Tóth Bertalan.

Tóth Bertalan szerint Szabó figyelte, hogy az érkezők kire szavaznak

Az MSZP frakcióvezetője szerint méltatlanná vált a jelölt az indulásra, ugyanis

viselkedésével megsértette az etikai kódex több pontját is:

a választás tisztaságának megóvását, az előválasztás értékrendszerének tiszteletben tartását, valamint a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében a kampánytevékenysége tilalmát is.

Azt, hogy Szabó Ervin bement a szavazósátorba pedig több fotó is tanúsítja: Orosházán a szavazásra várakozó sort megkerülve belépett a szavazópont sátorába, és ott

a bizottság tagjainak instruálásába kezdett, illetve figyelte, hogy az érkezők miképpen szavaznak

– írja a portál.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2021. szeptember 18. 22:00
Kabaré. :)))))) Mondjuk kivételesen most nem kételkedem tóthberci szavában, életszerű, hogy a jobbikos tahó amúgy "demokratikusan" önkényurat játszik, és beavatkozik a választásba... ... na de, az idióta most beterjeszti az ügyet a hivatalosan nem is létező bizottsághoz, ahol nyilván le lesznek szavazva, hiszen az MSZP-n és a P-n kívül az összes többi párt a jobbikos jelöltet támogatja... nyilván nem zárják ki, míg kb. embert nem öl. :)))
APA152
2021. szeptember 18. 20:49
"Botrány az előválasztáson: Tóth Bertalan szerint az egyik jelölt nyomást gyakorolt a bizottságra " Javasolnám a választási bizottságnak,hogy osszon ki lőfegyvert a baloldali indulók között,de szigorúan csak egy golyóval. És aki a végén még életben lesz,arra mi jobboldaliak is szavazni fogunk.
redhaven
2021. szeptember 18. 19:59
Azt hittem,hogy ránézett,kávéfőző Bözsike frissen ondoláltatott hajára,és illetlen szavakkal közös kávéfőzésre hívta :O
Kala pál
2021. szeptember 18. 19:47
Róla szól a történet:https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/oroshazi-fidesz-szabo-ervin-szamoljon-el-multjaval-1227453/.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!