Itt ellenőrizheti, kiszivárogtak-e facebookos adatai

2021. április 05. 12:23

Nyílt forráskodú szoftverrel ellenőrizhetjük, érintettek vagyunk-e a Facebook legutóbbi adatszivárgásában.

2021. április 05. 12:23
null

Mint arról mi is beszámoltunk, 533 millió Facebook-felhasználó személyes adatai szivárogtak ki, köztük teljes személynevek, felhasználónevek és jelszavak, telefonszámok, lakóhelyek, születési dátumok és emailcímek. Az adatszivárgás 377 ezer magyar felhasználót is érinthet.

Az, hogy saját profilunk érintett-e a szivárgásban, erre az oldalra kattintva nézhető meg. Az oldal a Facebookon használt telefonszám vagy a közösségi oldal azonosítója alapján ellenőrzi, hogy kiszivárogtak-e adataink. Keresni a felhasználói azonosítóval, vagy a telefonszámmal lehet. Az adatbázis az interneten fellelhető, ellopott 377.000 magyar adatainak butított változata, mely semmilyen személyes adatot nem tartalmaz.

Amennyiben a megadott adatok alapján az oldal azt jelzi, hogy szereplünk a kiszivárgott adatbázisban, úgy érdemes azonnal óvintézkedéseket tenni, például jelszót cserélni minden fontosabb weboldalon – nemcsak a Facebookon –, valamint ügyelni rá, hogy megfelelő erősségű legyen a választott jelszó. Ahol erre adott a lehetőség, ott ajánlott a kétlépcsős azonosítás beállítása.

Nyitókép: Ugo Padovani / Hans Lucas / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. április 06. 16:51
Hát engem a zsidógyerek nem tud eladni. Nem vagyok része a zsidóbiznisznek.
Vakfolt
2021. április 06. 16:28
"Az oldal a Facebookon használt telefonszám vagy a közösségi oldal azonosítója alapján ellenőrzi, hogy kiszivárogtak-e adataink. Keresni a felhasználói azonosítóval, vagy a telefonszámmal lehet. Az adatbázis az interneten fellelhető, ellopott 377.000 magyar adatainak butított változata, mely semmilyen személyes adatot nem tartalmaz." Tök egyszerű az ellenőrzés, megadod a bankkártyád számát, lejárat dátumát, meg az ellenőrző cvs számot és a szoftver megmondja, hogy nem szivárgott-e ki, meg nem lopták-e el. Ez a legrégebbi szopatások egyike. Te magad adod meg az adataidat nekik. Mint a leiratkozás az adathalász levélről. Te igazolod vissza, hogy a cím létezik. Megadod a személyes adataidat, hogy megtudd, hogy megvan-e nekik? Ha eddig nem volt meg, most majd meglesz.
cutcopy
2021. április 05. 17:00
"Az, hogy saját profilunk érintett-e a szivárgásban, erre az oldalra kattintva nézhető meg" Aztán aki rákattint, ha eddig nem is, de mostantól tuti kiszivárognak az adatai.. )
Krupp Skya
2021. április 05. 16:57
Én szerettem volna regisztrálni, de szóltak a cégnél ahol dolgoztam hogy nagy a biztonsági kockázat, mert mind a KGB, mind a CIA , Mind a MOSZAD, mind a Gyurcsány család, Gréczyvel rá van települve az oldalra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!