533 millió Facebook-felhasználó személyes adatai szivárogtak ki

2021. április 04. 12:55

A szabadon elérhető adatok között teljes személynevek, felhasználónevek és jelszavak, telefonszámok, lakóhelyek, születési dátumok és emailcímek is szerepelnek.

2021. április 04. 12:55
null

Ötszázharminchárom-millió Facebook-használó személyes adatai szabadon elérhetők az interneten – jelentette szombaton a Business Insider című amerikai gazdasági honlap.

Az adatok többévesek, mindazonáltal az, hogy még mindig hozzáférhetők, újabb példája a közösségi médiumok által összegyűjtött hatalmas információmennyiségnek és annak, hogy ezek időnként nincsenek biztonságban. A Facebook már több éve küszködik különböző adatbiztonsági ügyekkel – jegyezte meg az AP hírügynökség.

A Business Insider szerint az adatok 106 ország Facebook-használóihoz tartoznak, és vannak közöttük teljes személynevek, felhasználónevek és jelszavak, telefonszámok, lakóhelyek, születési dátumok és emailcímek.

A Facebook mint cég a mostani jelentésre reagálva közleményben azt írta: „Ezek régi adatok, szabad fellelhetőségük már 2019-ben kiderült, és akkor meg is oldottuk a problémát”.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. április 04. 17:41
Most olvasom az origón, hogy 377 ezer magyar felhasználó is érintett.
Búvár Kund
2021. április 04. 16:57
Bírom, hogy önként és dalolva, adják meg adataikat a fosbukon, de gondolom a twitteren meg az instán is ez van, de nem oltatják be magukat, mert csippet ültetnek az emberbe, és nem töltik ki, a nemzeti konzultációt, mert adatgyüjtésnek gondolják, vagy még regisztrálni sem regisztrálnak az oltásra, mert meg kell adni a taj számot. Úgy tesznek mintha a kormány nem tudná ezeket az adatokat alapból...
Autoriter
2021. április 04. 14:48
Az Arckönnyv CIA találmány.
Gullwing
2021. április 04. 14:22
A zsidó cukifijú nem kér pénzt az adatokért?! Csak nem betek?:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!