Kitörés Napja honlapot indított Ungváry Krisztián

2021. február 14. 14:08

Az 1945-ös kitörési kísérlet a Budai várnegyedben körülzárt német–magyar csapatok összehangolt nyugati irányú támadása az összefüggő német arcvonal elérésére.

2021. február 14. 14:08
null

A honlapot böngészve úgy tűnik, hogy Ungváry Krisztián történész tulajdonképpen rehabilitálja az 1945-ös budapesti kitörésben résztvevőket, illetve a Kitörés Emléktúrát teszi át virtuális környezetbe, pedig a túrát már a Telexben is támadták. A Telex ominózus cikkében például olyanokat írnak az emléktúra kapcsán, hogy „az esemény korábban leginkább neonáci csoportokra jellemző értelmezése (hősiesség, Európa Erőd stb.) szélesebb körre is átragad.”

Kivácsian várjuk, mit szól a közvélemény Ungváry honlapjához, melynek deklarált célja a honlap szerint, hogy „a kitörési kísérlettel kapcsolatos érdekes tartalmakat osszon meg az idelátogató érdeklődőkkel, illetve az idén elmaradó Kitörés Emléktúra helyett egy virtuális emléktúrát kínáljon fel az errejáróknak.” Az egyébként igényesnek tűnő honlap Mi ez, Virtuális túra, Életrajzok, Fogalomtár, Olvasmányok és Mítosz és valóság blokkok alapján tematizálja a tartalmat.

Kép forrása: Kitörés napja Facebook-oldala

 

 

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rovan
2021. február 15. 00:34
Az magától adódóan hőstett. Magyarázkodnia annak kell, aki szerint nem.
rovan
2021. február 15. 00:33
Az a probléma, hogy harminc évvel a kommunizmus bukása után még mindig védekezésben van a történelemértelmezés, és a kommunista értelmezés a meghatározó. Akkor is meghatároz, ha rehabilitációról beszélünk. Mintha a kommunizmus ellen elkövetett tetteket rehabilitálni kellene.
rovan
2021. február 15. 00:29
"tulajdonképpen rehabilitálja az 1945-ös budapesti kitörésben résztvevőket" Mi az, hogy rehabilitálja? Miért kellene rehabilitálni őket? Talán valami bűnt követtek el? Hogy harcolotak a hazájukért vagy hogy mentették az életüket? Ezek lennének a bűneik, amiket rehabilitálni kellene? Rehabilitálni akkor kellene őket, ha feladták volna a haza védelmét és megadták volna maguzkat az azt támadó ellenségnek.
yanoo
2021. február 14. 19:33
Örülök a honlapnak, mert így el tud jutni olyan történelem szempontú elemzés is, ami nem marxista vagy neomarxista. Mert eddig csak a marxista , bolsevik hazaáruló szemlélettel lehetett találkozni.Tíz éve van " nemzeti" kormányunk, de tíz év alatt csak a kommunista őrjöngéssel lehetett találkozni. Itt az ideje leszarni a dobrevnyikek véleményét. Nincs párbeszéd velük, nincsenek közös dolgaink, nincs mit megbeszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!