Gótikus mesepalota épül a Mátyás-templom mellett

2021. február 03. 15:34

Új látványterveken láthatóak a megújuló Pénzügyminisztérium tervei.

2021. február 03. 15:34
null

Elkészültek a Fortuna-udvaron épülő modern irodaház látványtervei és a szerkezet építése is megkezdődött. Az új épületrész kívülről nem lesz látható, mivel a városképet az újjáépülő palota lángoló gótikus formái fogják uralni. A Szentháromság téri régi-új pénzügyminisztériumi palota rekonstrukciójának képeit a Tér6 nonprofit Kft. tette közzé honlapján. 

Mint a honlapon írják: „Az 1904-ben átadott épület alagsor, földszint + 3 emeletes épület keretes beépítést követ, három belső udvarral, amelyet a beruházás részét képező, középkori eredetű Fortuna Ház (volt Egyetemi Nyomda) tömbje szakít meg. A Szentháromság téri traktus nagyvonalú kialakítású tereit a Fortuna köz felé jellemzően oldalfolyosós elrendezésű irodai szárnyak követik. A palotáról átfogó képet ad az 1908-as kiadású, reprezentatív Fellner album. A kötetben részletes leírás található az épület korszerű, egyedi műszaki megoldásairól és egyes díszítőművészeti elemekről is, amelyek a palotaépítészet kimagasló alkotásai”.

Az udvaron korábban levéltári tömb állt, amit 1948 után hevenyészve hoztak helyre a romos épület helyreállításakor. Ezt 2019-ben le is bontották. Az új épület Fellner Sándor oldalfolyosós rendszerén alapul, de a modern irodák növényzettel gazdagon beültetett belső átriumra tekintenek, míg a folyosók a régi irodaszárny udvari homlokzataira fognak nézni – áll a közleményben. 

www.ter6.hu

Fotó: Tér6

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. február 04. 10:31
Jól néz ki, igazán szellemes megoldásokat látok. Az az egy bajom, hogy kevesen láthatják ezt hiszen egy Minisztérium nem átjáróház, a bejárat után ott vannak a beléptető kapuk, amelyek csak kártyával engednek tovább.
flesh ripper
2021. február 04. 08:25
A libernyáknáci-bolsi reakció, mindenkor: ne!, nem!, nem kell!, felesleges!, minek?!, nincs értelme!, mi majd lebontjuk!, mi majd megsemmisítjük!, mi majd tönkretesszük, lebontjuk!
Csikasz
2021. február 04. 07:16
Ajvé!
bambuci
2021. február 03. 18:46
Borzasztó, már megint épül valami szép dolog .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!