Többszáz leletet találtak a mohácsi csatatéren

2017. december 22. 14:40

Fémkeresős kutatás eredményeképpen több mint ötszáz leletre bukkantak a mohácsi csata helyszínét a baranyai Majs közelében.

2017. december 22. 14:40

A Janus Pannonius Múzeum, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem régészeti tanszéke és a Detect Max Hungary Kft. együttműködésében szakemberek kutatták át fémkeresővel a mohácsi csata helyszínét a baranyai Majs közelében – adta hírül a Délmagyar.

Egy a terepmunkáról készült beszámoló szerint több mint ötszáz lelet – pénzérme, ólomlövedék, nyílhegy és egyéb tárgy – került elő, amelyek között két, I. Szulejmán uralkodása alatt vert török aranypénz is volt. A vizsgálatok kiértékelése még folyamatban van, az eredmények 2018-ban láthatnak napvilágot.

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2017. december 23. 08:56
Nahát ez is Orbán műve hogy ilyenkor kell kimenni szegény detektorosoknak a helyszínre...
Phötön
2017. december 22. 22:55
Kíváncsi lennék, hogy ground penetrating radar alkalmazása milyen eredményre vezetne.
kérdés
2017. december 22. 22:34
Itten Baranyában majd' minden szántásban megtanálták már Attila kardját....mit tegyünk? Vagy szántottak, vetettek, vagy kardoztak őseink.
radír
2017. december 22. 22:18
Amatőr kincskeresők már régóta fosztogatják a területet. Érdekes, hogy a hivatásosok csak néhány éve léptek ebben az ügyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!