Megveszi a kormány József főherceg marsallbotját

2017. szeptember 15. 12:23

Miniszterelnökség megvásárolja Habsburg József főherceg marsallbotját a Nemzeti Hauszmann-terv keretében.

2017. szeptember 15. 12:23

Újabb jelentős értékű kincs megvásárlására készül a kormány, ugyanis a Miniszterelnökség 53,9 millió forintot adott a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft.-nek arra, hogy megvásárolja Habsburg József Ágost főherceg marsallbotját – írja a Magyar Nemzet a kormányportálra feltett támogatási szerződés alapján. A Miniszterelnökség szerint hiánypótló emlékről van szó, hiszen magyar köz- és magángyűjteményben nem tudni további marsallbotról.

A „legmagyarabb Habsburgként” emlegetett József nádor unokája József Ágost főherceg személye tovább emeli a tárgy jelentőségét, hiszen a több háborúban is harcolt egykori magyar államfő történelmünk több korszakában is jelentős szerepet játszott. 1962-ben hunyt el, 89 éves korában, örököse, József Árpád pedig az idén áprilisban Madridban.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. szeptember 17. 14:59
Az én botomat pedig bekaphatja a kormány.
Akitlosz
2017. szeptember 16. 18:05
Jaj, régi szép magyar nép! Az ellenség téged mikép Szaggat és tép! Mire jutott állapotod, Romlandó cserép. Mint egy kedves eleven kép, Voltál olyan szép, Magyar nép! De a Sasnak körme között Fonnyadsz mint a lép. Szegény magyar nép, Mikor lész már ép? Megromlottál, mint cserép. Jaj, hát szegény magyar nemzet Jóra mikor lép? Jaj, Rákóczi, Bercsényi Magyarok híres vezéri, Bezerédi! Hová lettek magyar népnek Vitéz vezéri, Nemzetünknek hírszerzői, Fényes csillagi, Ocskai? Az ellenség mindenfelől Őket emíszti, Űzi, kergeti, Búval epeszti. Közinkbe sem ereszti. Jaj, hát szegény nemzetünket Miképp mellyeszti! Jaj, országunk, jószágunk, De főképpen mi magunk Mint nyavalygunk; Az idegen nemzetségnek Rabjai vagyunk. Jaj, naponként mind elfogyunk, Jót ne is várjunk, Kívánjunk, Mert hatalmas, diadalmas Nemzet van rajtunk. Jaj, meg kell halnunk, Meg nem maradunk, Nagy ellenség közt vagyunk, Bizony méltán ezek miatt Kesergünk, sírunk. Országunknak, magunknak, Jaj minden maradékinknak! Mindazoknak, Kik e földön nagy ínségben Így nyomorkodnak. Özvegyek panaszolkodnak, Árvák zokognak; Magoknak Siralommal ártatlanok Halált okoznak, Úgy siránkoznak És fohászkodnak. Bánatjok nem apadnak, Mert hazánkbul az ínségek El nem távoznak. Tenger rajtunk a fegyver, Mert a német rajtunk hever, S igen ver. Mutogatja magát mint egy Híres gavallér, Nemzetünket hajtó pillér. Nem szán, mint hóhér. Akit ér, Addig veri, meddig neki Mindent nem ígér. Látod mely kövér, Bőrében sem fér, De mégis mind többet kér, Alig vagyon országunkban Miatta kenyér. Nézz reánk, Úr, a mennybül! Ments meg, kérünk, minket ily csúf Ellenségtül, Ki a híres magyaroknak Vérébül épül. Ne hagyd ily dühös ínségtül Rút ellenségtül, Némettül Gyaláztatni, mocskoltatni Az írigyektül. Ily dölyfös néptül, Kínzó eszköztül, Megfosztatni nevétül, Mindenkoron győzedelmes Dicsőségétül!
balbako_
2017. szeptember 16. 18:04
Énnekem az összes Habsburgtól felfordul a gyomrom. Degenerált népség. https://bezzegnemzetek.pestisracok.hu/2017/03/15/unnepi-habsburg-csaladi-mosolyalbum/
brekker
2017. szeptember 16. 16:45
A Miniszterlnök Úr majd ezzel a marsallbottal fogja irányítani a József nádor téren - a Pénzügyminisztérium előtt - gyülekező hadait, az ellenzéki NGO-k Parlament előtt gyülekező hadai ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!