Októberben startolhat a 3-as metró felújítása

2017. augusztus 16. 18:36

Ősszel az északi szakasz hat állomásának rekonstrukciójával startolhat a 3-as metró várva várt felújítása – az eredetileg 2019-re tervezett teljes megújulás azonban szinte biztosan késni fog.

2017. augusztus 16. 18:36

A Világgazdaság kérdésére válaszolva a BKV a lapnak közölte: legkésőbb november elején, de várhatóan október végén elkezdődhet a régóta felújításra váró 3-as metró északi szakaszának rekonstrukciója. A kivitelezővel való, 24,1 milliárd forint értékű szerződéskötésre már szeptember elején sor kerülhet, ezt követően pedig rövidesen megindulhat a hat állomás felújítása.

Az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, és Dózsa György út állomások, illetve az ezeket összekötő alagutak újulhatnak meg az ősszel induló első ütemben, melyet a Strabag Építőipari Zrt. végezhet.

A felújítás kezdetét követően bizonyos időszakokban esténként, vagy hétvégenként is szükség lehet a metróvonal teljes területén történő autóbuszos pótlásra is. Az ehhez szükséges járműparkot a BKV biztosítja, így több új Mercedes-Benz autóbusz is forgalomba állhat, de régi, felújított Ikarusokkal is találkozhat majd az utazóközönség a vonalon.

A rosszabb állapotban lévő középső és déli szakasz felújítására továbbra is várni kell, az eredetileg tervezett 2019-es teljes rekonstrukció várhatóan késni fog. 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. augusztus 16. 22:04
Valami történhetett: Mészáros nem ért az alagutakhoz? Vagy kicsi a szajré? Juteszembe, a Legnagyobb Pénzügyi Zseni ma megvette Badacsonyt. A média-, hotel-, útépítő-, disznótenyésztő-guru mostmár borászfenomén is, illetve balkáni futballcsászár. És milyen szerény: egyszerre csak egy tőmondatot mond. Rossz nyelvek szerint nem tud többet, nade hát magyar...
pitypang1125
2017. augusztus 16. 20:53
Lófaszt mama!
pemete jakab
2017. augusztus 16. 19:39
"Októberben startolhat a 3-as metró felújítása" Az október már biztos. Csak az év bizonytalan még.
jolly77
2017. augusztus 16. 18:51
ugye azt nem az oroszok csinálják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!