Elkezdődött a Fidesz kongresszusa

2015. december 13. 10:54

Tarlós István köszöntőjével megkezdődött a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusa vasárnap délelőtt Budapest. A tanácskozáson mintegy húsz kormánypárti politikus szólal majd fel, köztük délután Orbán Viktor is.

2015. december 13. 10:54

Megkezdődött a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusa vasárnap délelőtt Budapesten, a Hungexpón, mely eredetileg november 15-én lett volna, de elhalasztották, mert a november 13-i párizsi merényletek miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el aznapra. A vásárközpont G pavilonjában rendezett egész napos tanácskozásra – amelyen várhatóan mintegy húsz kormánypárti politikus szólal majd fel, köztük délután Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök – az ország minden részéből érkeztek küldöttek.

Tarlós István főpolgármester köszöntőjében elsősorban az illegális bevándorlásról beszélt, amellyel kapcsolatban azt mondta, a polgári politikai közösség és a kormány a hagyományos magyar és európai értékek érvényesüléséért dolgozik. Kiemelte, az Európai Unió vezető politikusainak meghatározó része az önvédelmi reflexek figyelmen kívül hagyásával reagált az eseményekre, a magyarokat pedig az ördög ruhájával próbálták felöltöztetni, holott Magyarország kormánya volt az első, amelyik életszerűen, a realitásoknak megfelelő intézkedésekkel sarkalt a probléma újragondolására.

Ébredezik a nyugat-európai népek óvatossága” – fogalmazott Tarlós István, aki szerint a kontinens kormányai egyre inkább szembekerülnek országaik társadalmaival, ugyanis hátat fordítottak az európai kultúra és civiláció erős felépítményét tartó kereszténységnek. A főpolgármester azonban azt is hangsúlyozta, nemcsak a vallásról van szó, hanem arról is, hogy az ideológiáját vesztett közösségek jövője kérdésessé válhat. A Fidesz pedig éppen ez, vagyis a nemzetállamiság elsorvadása ellen, a kereszténység és a biztonság védelme érdekében fejt ki, a jövő nemzedékeit is szolgáló tevékenységet – fejtette ki.

Tarlós szerint Budapest érdekelt a Fidesz sikerében

Tarlós szólt emellett a kormány és a budapesti városvezetés együttműködéséről, amelyet alapvetően és meghatározóan jónak nevezett, a fontos politikai, ideológiai és stratégiai kérdésekben – mondta – egyetértés van. Jelezte ugyanakkor, hogy vannak „belső csetepaték”, ám csak „praktikus kérdésekben”. Tarlós István szerint ugyanakkor ez nem baj, hanem a mai világban természetes, ráadásul mivel nem elvi kérdésekben feszülnek egymásnak a felek ezért mindig találnak megoldást. Ezt mutatja szerinte az is, hogy Budapest az utóbbi években – hosszú pangást követően – egyre előrébb lép a nemzetközi protokoll-listákon. A főpolgármester szerint a város éppen ezért is érdekelt a Fidesz további sikerében.

Nagy Gábor Tamás, a Fidesz mandátumvizsgáló bizottságának elnöke közölte, a kongresszusra összesen 1590 küldött szerzett mandátumot, 1495-en választáson, 85-en a partnerszervezetek révén, tízen pedig a párt alapítóiként. Tájékoztatása alapján a megnyitóra 1185 küldött érkezett meg, így a kongresszus határozatképes.    

A küldöttek a mandátumigazolást követően döntöttek arról is, hogy az esemény levezető elnökei Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő és Kocsis Máté budapesti elnök legyenek. A Fidesz kongresszusa eredetileg november 15-én lett volna, de elhalasztották, mert a november 13-i párizsi merényletek miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el aznapra.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robinzon Kurzor
2015. december 13. 14:55
Én a tisztújítás miatt izgulok egy kicsit. Vajon kik kerülnek vezető pozícióba?
jobbraát
2015. december 13. 14:01
Nagyon izgatott vagyok, hogy Orbán Viktor MiniszterElnök Úr megnyeri-e a pártelnöki tisztségért folyó küzdelmet! Biztos a MiniszterElnökÚr is nagyon izgatott a választás kimenetelét illetően.
kukagyerek
2015. december 13. 11:42
A fidesz-birkáknak már nyomják is a mutyis hantabandát.
Laibach
2015. december 13. 11:36
"To Warszawa, nie Budapeszt!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!