Vésővel esett a szovjet emlékműnek Novák Előd

2015. október 25. 17:23

A Jobbik alelnöke le akarta verni a szovjet címert a Szabadság téri emlékműről, de a rendőrök megakadályozták őt ebben.

2015. október 25. 17:23

Több tucat tüntető vonult vasárnap kora délután a Kossuth térről – ahol az 1956-os sortűzre emlékeztek – a Szabadság térre azzal a céllal, hogy a szovjet emlékműről az önkényuralmi jelképeket eltávolítsák. Mint a lenti videón látható, Novák Előd neki is esett a szobornak, de a rendőrök megakadályozták őt ebben. Később azt szerették volna elérni, hogy Pongrátz András 56-os forradalmár elhelyezhessen egy mécsest az emlékműnél, de a rendőrök végül ezt sem hagyták.

Novák Előd viszont nem adta fel, és később jobb ötlet híján a talapzatot kezdte el verni, erről készült a fenti felvétel.  

Novák Előd arról tájékoztatott: később azt szerették volna elérni, hogy Pongrátz András 56-os forradalmár elhelyezhessen egy mécsest az emlékműnél az 1956. október 25-ei, Kossuth téri ÁVH-sortűz áldozatainak emlékére, de a rendőrök végül ezt sem hagyták.

Összesen 406 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bubo
2015. október 27. 14:02
A szovjet emlékműnek a Szabadság térről való eltávolítását, azzal egy időben egy temetőben szovjet katonai emlékmű állítását, már kb 10 éve 2 ezredes, magyar és orosz, hivatalos, kölcsönös megállapodással letárgyalták egyezménnyel . Erről a Rádiónak riportja is elhangzott nevekkel. A gyurcsány hatalomba kerülésével és a zsidó személyek nyomulása miatt nem hajtották ezt végre. Putyin ezután természetesen kapva kapott ezen. Hiszen Putyin mint szovjet ávós, ma is nyíltan a kommunista idők nézeteit vallja ez ügyben is. A neten bárki találhat filmet Putyinról a 2. világháborúval kapcsolatos nyilatkozatairól, természetesen a zsukovi-szovjet történelem hamisítási szinten és mennyiségben. Ahogy ezt teszik az amcsi, angol stb vonalon is tömegével. Hiszen az 1990-es évek eleji tényszerű világháborús feltárásokat és álláspontokat maga a vén Bush állíttatta le, visszatérve az 1945 körüli történelem hazudozásokhoz, hamisításokhoz és erkölcsi mocsokhoz.
bubo
2015. október 27. 14:01
A szovjet emlékművet őrizget rendőröknek át lehet adni fénymásolatban a,,Budapest bevételéért" emlékéremből többet is. Egyet tűzzenek ki magukra a rendőrök. Egyet addjanák át Pintér r. vezérezredes komminista, MSZMP tag miniszterüknek, hogy ebben várja amikor Putyin komcsi szovjet ávós előlépteti marsallnak! Egyet vigyenek haza a családjuknak a rendőrök, mert hátha van szovjet katona a családban, no nem szeretetből, hanem nemi erőszak útján. A Czeizel endrú bácsi helyett keressenek más genetikust, aki lehet, hogy tud adni nekik DNS labor vizsgálati emléket is.
bubo
2015. október 27. 14:00
A Novák Előd feljelentőjét meg a kommunizmus bűneinek tagadása miatt kell feljelenteni. Továbbá azokat is akik az emlékművet fenntartják, védik, akik erre utasítást adnak és akik az ilyen parancsot végrehajtják azokat is. A rendőrnek is minimum jelenteni kellene felettese felé, hogy őt egy törvénysértő cselekedetre utasítanak. Érdekes, hogy a környéken kutyát szarató és hugyoztató (rendszeresen kutyatelep a tér) pl zsidó személyek erkölcsét és lelkivilágát se zavarja, hogy szovjet hadsereg az óvatosan feltárt adatok alapján is min. 35 ezer zsidó származású személyt deportált csak 1944-45-től. A megerőszakolt zsidó nők, az abba belehalt, vagy azután brutálisan meggyilkolt zsidó nőkről lapít a sok holokausztterjesztő zsidó személy. Rákosi is ott ajvékolt Sztalin elvtársnak írt levelében, hogy már Battonyán, a trianoni első magyar határfaluban vitt el német hangzású nevű elvtársakat is, a bevonuló szovjet hadsereg. Nem halljuk tőlük, különösen nem halljuk a holokausztot tanító tanároktól, hogy a nemrég elhunyt Radnóti Miklós özvegyének naplója rögzíti az ő megerőszakolását is a ,,felszabadító" vörös-szovjet hadsereg által. Mely erőszakok többségében úgy történtek, hogy minimum 5 szovjet katona cselekedte ezt. 4 lefogta a nőt az ötödik meg fajtalankodott, majd váltva egymást. De gyakori volt a 15 fős vagy annál nagyobb létszámú szemét erőszakoló szovjet katonai bandák is, akár több napon át. Döbbenetes számokat adnak, csak a fennmaradt hivatalos egészségügyi jelentések. Csak a szifilisz fertőzésre, 470 000 teljes antibiotikum (Salvarsan) kúrát rendelt meg az egészségügy. Azért csak ennyit, mert az 1945-ben feltalált Salvarsan antibiotikumból csak ennyi állt rendelkezésre a magyar hatóságoknak. Tehát több milliós nagyságrendű volt a nők elleni nemi erőszak. Hozzá veendő a szovjet női katonák erőszaka férfiakkal szemben is még. Igen undorító erkölcsi infernó az, ha valaki véletlenül vagy szerencsének köszönhetően nem lett megerőszakolva, deportálva, kifosztva a szovjet horda által, de ünnepli mégis őket. Valószínű, hogy ennek az ünneplésnek anyagi előnye fontosabb volt-van az ilyen egyén számára. Vörös hadsereg óriási mocskáról, országtönkretevésről ma már mindenkinek tudomással kell bírnia. Feltéve, ha valaki szándékosan nem akar erről tudni, sőt inkább tagadni akarja mindazt a mi tény. Ugyanis a tv rádió, könyvek stb már 25 éve erről tájékoztatta az állampolgárokat, pl történészek nyilatkozatai és kutatásai alapján is. .....
bubo
2015. október 27. 13:57
Budapest Bevételéért emlékérem fotója. Nem felszabadításáért!!!! https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Bev%C3%A9tel%C3%A9%C3%A9rt_eml%C3%A9k%C3%A9rem#/media/File:Budapest_medal.jpg https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Bev%C3%A9tel%C3%A9%C3%A9rt_eml%C3%A9k%C3%A9rem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!