Hogyan rombolták a nyugati kultúrát Lukács Györgyék és az új nihilisták?

2015. szeptember 29. 20:57

Hogyan gyűrte maga alá a Nyugat szellemi életét a frankfurti iskola és Lukács Györgyék szelleme? Hogyan akarták az új nihilisták felszámolni a nyugati kultúra alapjait? Michael Walsh amerikai író The Devil’s Pleasure Palace, The Cult of Critical Theory and the Subversion of America című könyvében írja meg, hogyan szabadultak el a démonok a Nyugat pszichéjében. Walsh október 1-jén, csütörtökön Budapesten ad elő a fenti témákról a Danube Institute szervezésében.

2015. szeptember 29. 20:57

A 2. világháború után Amerika a világ vezető katonai hatalma lett. De a harcászati önbizalma kulturális kisebbségrendűségi érzéssel párosult. Továbbra is Európától várták az intellektuális és művészeti iránymutatást. A nemzetközi elit Amerikában is magáévá tette Lukács György és a frankfurti iskola kritikai elméletét.

Michael Walsh amerikai író The Devil’s Pleasure Palace, The Cult of Critical Theory and the Subversion of America című könyvében írja meg, hogyan szabadultak el a démonok a Nyugat pszichéjében.

Amikor minden megkérdőjelezhető, semmi sem lehet valódi. Az empiricizmus egy nemzedék alatt átadta a helyét egy közép-európaias nihilizmusnak, amit Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is ünnepeltek az egyetemeken.

Az új nihilisták fel akarták számolni a nyugati kultúra alapjait, a hazafiasságtól a házasságon át a katonai szolgálatig.

Michael Walsh író, újságíró és forgatókönyvíró, a Time Magazine és a National Review szerzője most Budapesten ad elő Lukács György és az új nihilisták nyugati kultúrára gyakorolt hatásairól, a Danube Institute meghívására.

Az előadás időpontja: október 1., csütörtök, 17 óra 30.

Az előadás helyszíne: Falk1 Rendezvényközpont, 1055, Budapest, Falk Miksa utca 1. (Kossuth tér sarka.)

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. szeptember 30. 15:10
"...Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött." - írják. Egy feltételről elfelejtkeztek: a szervezők kérik, hogy kizárólag agyhalottak jelentkezzenek.
Öreg
2015. szeptember 30. 10:26
Ahogy ismerem őket- a közgázról- és most látom e képet, az jut eszembe: ezeknek /örököseit is ide értem , akik még mindig itt élősködnek/ mindegy, hogy van -é Isten. Mert ha van / én hiszem, hogy van/ pokolra jutnak, érdemeik elismerése mellett. Ha nincs /nekik biztos/ még a hírük sem marad meg, legfeljebb mint egy kártékony jégverésé!
Peter8811
2015. szeptember 30. 08:18
"XX. század legjelentősebb magyar filozófusa" Látva az arcán ezt a bamba fél hülye vigyort, el is lehet hinni róla.
Peter8811
2015. szeptember 30. 08:12
na most ez egy nagyon okos zsidó volt. Na most képzeljük el az átlagos képességűeket a baloldalon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!