Nyolcasban a Harvard, sárkányhajóban a Széchenyi Egyetem nyerte a Dunai Regattát

2015. április 25. 21:11

Szombaton délután Budapesten rendezett evezősversenyt az Antall József Tudásközpont. Az evezős nyolcasok mezőnyében az amerikai Harvard, a sárkányhajóknál a győri Széchenyi István Egyetem végzett az élen.

2015. április 25. 21:11

A Dunai Regatta szervezőinek tájékoztatása szerint a nyolcasoknál az amerikai Harvard Egyetem, a sárkányhajósoknál pedig a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte meg az evezős versenyt a folyó fővárosi szakaszán. A győri együttes a nyolcasok versenyében másodikként zárt a másik amerikai egyetem, a Princeton csapata előtt, és a Corvinus Egyetem gárdája lett a negyedik a négycsapatos döntőben. A sárkányhajósoknál a Műszaki Egyetem és a Testnevelési Egyetem együttese végzett még dobogós helyen.

A nyolcasok mezőnye a Vigadó elől indult és a Műegyetem Központi épületénél ért célba, míg a másik versengésben – amelyben három fővárosi és kilenc vidéki magyar egyetem egyenként 18 fős csapata vett részt – hosszabb volt a táv, a résztvevők a Parlamenttől haladtak a Műegyetemig.

Az Antall József Tudásközpont szervezésében idén harmadszor megrendezett esemény célja az volt, hogy az egyetemisták körében minél szélesebb körben népszerűsítse a sportos életmódot, lehetőséget teremtsen a közösségépítésre és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára. A vízisport-fesztivált a fővédnök Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyitotta meg, és a megnyitón beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Simicskó István sportért felelős államtitkár is.

A szervezők által az év sportfesztiváljának nevezett esemény idejére teljesen lezárták a Duna vízi forgalmát, az autómentessé tett rakpartokon pedig sportos és zenei programokkal várták-várják a szurkoló diákokat és a további érdeklődőket. A szervezők közlése szerint a késő estig tartó rendezvény közönségének létszáma 15-20 ezerre tehető.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. április 26. 11:24
Haha... kiikszeltem egy (=1) náci idiótát, erre a kommentek hosszú sora itt lecsökkent 4-re...!
Burmin
2015. április 26. 11:12
Érthetetlen, hogy itt egyesek mindenben politikát látnak. Most mitől baj az, hogy itt ilyen versenyt rendeztek ? Remélem mindenki jól érezte megát és láthatták, hogy semmiféle nácik nem mászkálnak az utcákon...Javasolnám a Burgtheateres menyecskének is jöjj, láss, nézz ,tanulj...
Felcsuti Erik
2015. április 25. 21:51
"A vízisport-fesztivált a fővédnök Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyitotta meg, és a megnyitón beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Simicskó István sportért felelős államtitkár is." Nagyon nyalja az amerikaiak segget a felcsuti cigany ! Semmi sem draga, az orszag biztonsaga sem ! Ha a Jobbik kerul hatalomra, visszahivjuk a magyar katonakat Irakbol, ahova az Orban-Gyurcsany koalicio kuldte oket !
Felcsuti Erik
2015. április 25. 21:13
"Az Antall József Tudásközpont..." Ez most mi a f*szom ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!