A szovjet „felszabadítást” ünnepelte a Munkáspárt

2015. április 03. 14:47

A budapesti Szabadság téri szovjet emlékműnél tartott megemlékezést április 4-e alkalmából a Magyar Munkáspárt. Thürmer Gyula pártelnök szerint a 2. világháború tanulsága az volt, hogy Magyarország nem lehet nyertes olyan konfliktusban, például az ukrajnaiban, amit a nagyhatalmak Oroszország ellen vívnak.

2015. április 03. 14:47

A Magyar Munkáspárt elnöke szerint a második világháború arra tanít, hogy Magyarország nem lehet nyertes egy olyan konfliktusban, amelyet a nagyhatalmak Oroszország ellen vívnak. Thürmer Gyula pénteken Budapesten, a szervezet április 4-ei megemlékezésén a Szabadság téri szovjet emlékműnél kifogásolta, hogy a kormányzat az Egyesült Államok, Németország és a NATO mellé állt az ukrajnai konfliktusban, „ahelyett, hogy a nemzeti érdekeket képviselné”.

A politikus mintegy félszáz fős, zömében idősek alkotta hallgatósága előtt úgy fogalmazott: a kárpátaljai magyarságot nem lehet úgy megvédeni, hogy Magyarország a „fasiszta-nacionalista” ukrán kormány mellé áll és vállalja a háborút Oroszországgal szemben. A fasizmus ellen csak úgy lehet küzdeni, ha megszüntetik annak kiváltó okait, a nyomort, a szegénységet, a kizsákmányolást, az igazságtalanságot, a pénzügyi tőke uralmát, a kapitalizmust – mondta.

Thürmer Gyula kiemelte: a hetven évvel ezelőtti április 4. akkor is egy új élet nyitánya volt, ha a mai politika azt a bűnös évtizedek nyitányaként akarja beállítani. „Magyarország a második világháború vesztese volt. Nem sajnálkoznunk kell, nem átírni a valóságot, hanem tanulni a múltból” – jelentette ki.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. április 03. 20:19
Szamuelly unokája vagyok én, Mint egy fehér blúzos Kis úttörő gyerek! Később DISZ-es, De KISZ-be léptem én, Mint arra érdemes! Hogy hogyan lett egy DISZ-esből KISZ-es? Régi nóta már ez ,Szóra sem érdemes- Aztán pártag lettem.. Mint ifjú katona Idomultam és törleszkedtem én.. De hát csalódtam életem delén! Azóta vén bárkám-s én mint öreg Noé Hajózom- de egy olajágat sem galamb Sem héja nem nyújt soha felém. Megvénülök lassan,azért próbálkozom.. Hiába az érvek-üres szó- nem haszon... Ha leköltözöm majd Hádész barlangjába A KOMMUNIZMUS KÍSÉRTETE leszek, Bejárom majd sorba tüzes poklokat És hiszékeny lelkeket, adok, viszek-veszek!!!
Cassi
2015. április 03. 17:18
Ostoba, hazug kommunista beszéd, na nem mintha érdekelne bárkit. Szívesen elmondom Thürmer Gyula véleményét bármilyen választott témában, ugyanis ő egy vonalas kommunista, aki soha nem tér el egyénieskedő módon az egyetlen helyes teoretikus kommunista állásponttól. Szerencsére már régen a kukában vannak, ott meg szónokolhatnak nyugodtan.
Sikulin
2015. április 03. 16:35
Sajnos, örömünnep volt Magyarországon, amikor hadat üzentünk Szerbiának. Még Ferenc József sem számított ekkora lelkesedésre. Persze ez nincs agyonreklámozva... A mai probláma fő forrása pedig az, hogy az egybesült állatoknak kellene a mérhetetlen orosz ásványkincs készlet, hogy taho joe megtudja tartani a pénzéhes , túlemancipált lotyóját. Mert ha az elégedetlen, ott baj lesz. 320 millió kézifegyver van kinn a lakosságnál, alsóhangos becslések szerint...
modul46
2015. április 03. 15:48
Ez a Thürmer, elég jól megél évi 2-3 szónoklatból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!