Áfacsökkentést javasol a Jobbik

2014. augusztus 19. 14:45

A Jobbik továbbra is az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának 5 százalékra csökkentését szorgalmazza, emellett a multinacionális cégek dolgozóinak bérét is felemeltetné.

2014. augusztus 19. 14:45

Erről Vágó Sebestyén beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az Eurostat felmérése szerint Magyarországon tovább nőtt a társadalmi kirekesztés és az elszegényedés kockázatának kitett emberek száma. Az ország egyharmada szegénységben él – mondta.

Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már korábban is benyújtott egy javaslatcsomagot a probléma kezelésére. Öt százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfáját, illetve további kedvezményeket biztosítanának a családoknak a gyermeknevelési támogatás „tényleges beindításával” – sorolta.

Azt is el kell érni, hogy a multinacionális cégek a magyarországi gyáraikban a fizetéseket emeljék legalább az anyaországi juttatások nyolcvan százalékáig – jelentette ki Vágó Sebestyén, aki szerint ezt törvénnyel, kormányrendelettel vagy a legerősebb EP-frakcióban ülő magyar kormánypárti képviselők brüsszeli lobbitevékenységével is meg lehet oldani.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. augusztus 20. 15:17
Na mi az belépett a Jobbikba a Török Zsóti?
Orbán Páván
2014. augusztus 19. 23:16
Szegény "Andy" Vajnának nincs elég pénze, ezért neki adta a kormány a Budapest környéki kaszinókat Tavaly decemberben egyetlen nap alatt elfogadták a kaszinókoncessziós törvényt, most pedig a kormány megkötött hetet az igen korlátozott számú lehetőségből. "Andy" Vajna érdekeltségébe kerül az összes közép-magyarországi kaszinóengedély.
Orbán Páván
2014. augusztus 19. 23:15
Orbán Viccor, hatalmas a humorod:)))) Kiváncsi lennék élőben is ilyen kis viccmester vagy-e? Ritkán szólsz de akkor velőset *********************
Orbán Páván
2014. augusztus 19. 23:12
Nem értjük a Jobbikot Hiszen a Fizess már Áfát csükkentett, igaz csak a zsidó haverjának, andy vajnának a kaszinóira "írásbeli kérdésben firtatta, hogy miért volt szükséges Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hét milliárd forintos adókedvezményben részesíteni. Mint ismert, a Fidesz lehetővé tette a kaszinók koncessziós díjának levonását a játékadóból, illetve áfamentesé tették azt. Kaszinók Magyarországon eddig is működtek, a játékadó mellett áfát, koncessziós díjat és a normál adókat fizették - a könnyítésre azzal párhuzamosan került sor, hogy az új kaszinókoncessziókat kiosztották." https://kuruc.info/r/2/131912/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!