Giró-Szász: Nem szabad elkapkodni az áfacsökkentést

2013. október 18. 19:37

Nem szerepel a jövő évi adótervekben a hús áfájának csökkentése, de Rogán Antal szerint elképzelhető, hogy később bekerül a javaslatba.

2013. október 18. 19:37

A családi adókedvezmény kiterjesztése szerepel a jövő évi adótörvényekben, a hús áfájának csökkentése viszont nem. Az MSZP helyesli, hogy több pénz marad a kis keresetű családoknál, de megkésetnek tartják a lépést, illetve úgy vélik, hogy ha Orbán Viktor komolyan gondolja az adócsökkentést, akkor az alapvető élelmiszerek áfájáról is szólnia kellene a jövő évi adótörvényeknek.

A Vidékfejlesztési miniszter még szeptemberben beszélt arról, hogy 27 helyett 5 százalék lehet a sertés-, és baromfihús áfája, ez azonban nem szerepel a most benyújtott javaslatban.

A kormányszóvivő szerint egy áfacsökkentést nem szabad elkapkodni. Példaként említette 2006-ot, amikor is a nem átgondolt áfacsökkentéstnek semmilyen hatása sem lett, és a választás után vissza is vonták azt.

Rogán Antal a Kossuth Rádióban pedig azt mondta, elképzelhető, hogy a parlamenti vitában bekerülhet a javaslatba bizonyos élelmiszerek áfájának csökkentése, de ők csak olyan megoldást támogatnak, amely tényleg csökkenti az árakat.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. október 19. 11:42
Meg aztán:az áfa csökkentés eredetileg az mszp javaslata volt,és ebbe belegondolva már elfogadhatatlan lenne.-Mondta Girnyó Száz.
krisztoforo48
2013. október 19. 11:23
"Giró-Szász: Nem szabad elkapkodni az áfacsökkentést" Mint ahogy az erről való nyílt pofázást sem lett volna szabad elkapkodni!
koronaszepe
2013. október 19. 09:26
Nem szabad elkapkodni, talán később, blablabla. Egy feketeöves populista egyszerűen nem tud nemet mondani. A 2006 os áfacsökkentés 25-ről 20-ra tényleg érzékelhetetlen volt, de egy mostani 27-ről 5-re már biztosan érzékelhető lenne. 5 százalékpont, vagy 22 százalékpont nem ua. Végső soron a Rogán kommandó aktivizálása is szóba jöhet.
Horst_Taplert
2013. október 19. 06:47
Hát a sikerek mégsem rázzták fel a magyar gazdaságot......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!