Bővült a cserelakás-felajánlás kötelezettsége

2013. június 21. 15:50

A jövőben az állami tulajdonból közhasznú szervezetnek vagy köztestületnek átadott bérlakásokra is kiterjed a cserelakás felajánlásának kötelezettsége.

2013. június 21. 15:50

A fideszes Nagy Gábor Tamás és Rogán Antal – I. év V. kerületi polgármesterek – erről szóló javaslatát pénteken fogadta el kormánypárti szavazatokkal az Országgyűlés. Ekkor már csak néhány ellenzéki képviselő tartózkodott a parlamenti patkóban, mivel a jobbikosok az elnöki pulpituson demonstráltak a földtörvény elfogadása ellen, a szocialisták és a függetlenek nagy része pedig kivonult.

A javaslat indoklásában a két kormánypárti politikus azzal érvelt, hogy állami lakás esetén a bérbeadó cserelakás felajánlása nélkül nem gyakorolhatja a felmondási jogát, míg nem állami lakások esetében nincs ilyen korlátozás.

Jelezték: ha az állam térítésmentesen átad egy tulajdonában lévő lakást, amelyben határozatlan idejű szerződés alapján bérlő lakik, akkor jelenleg az új tulajdonost nem köti a cserelakás-felajánlási kötelezettség, így a bérlő kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Justicia
2013. június 21. 16:47
Vajon milyen hátsó szándék áll e mögött ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!