MSZP: Aggályos a digitális átállással összefüggő törvénymódosítás

2012. október 30. 10:23

A digitális átállással összefüggő törvények módosításáról szóló kormánypárti javaslat korrigálását sürgeti az MSZP azzal összefüggésben, hogy szerinte az előterjesztés aggályos adatkezelési és -feldolgozási szabályokat rögzít.

2012. október 30. 10:23

Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese közleményében tudatta: miután módosító indítványaikat a fideszes képviselők leszavazták, az ombudsmanhoz fordultak, és kiderült, hogy Szabó Máté is aggályosnak találja az adatkezelésre vonatkozó pontokat. Az alapvető jogok biztosa szerint elsősorban a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos jog sérelme merülhet fel – írta.

Simon Gábor jelezte, közel 570 ezer háztartás még mindig csak hagyományos földi antennával tévézik, és ők elveszíthetik műsor-hozzáférésüket, ha az analóg szórás lekapcsolásáig nem állnak át digitális vételre. Mivel jelentős részük szociálisan rászorult, az átállást – helyesen – az állam is segíti; nem mindegy azonban, hogyan – hívta fel a figyelmet. Közölte, hogy ha a javaslatot a jelenlegi formájában fogadják el, a szocialisták más fórumon is jelzik alkotmányos kifogásukat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!