Schmitt a budai várnegyed felújítását sürgeti

2011. május 26. 18:33

Az államfő az I. kerület képviselő-testületével tárgyalt, ahol a budai várnegyed felújítását sürgette.

2011. május 26. 18:33

A budai várnegyed felújítását sürgette Schmitt Pál köztársasági elnök a főváros I. kerületének képviselő-testületével folytatott megbeszélésen a Sándor-palotában. Az államfő saját segítségét is felajánlotta ezen cél eléréséhez, és azt tanácsolta, próbáljanak a jelenleginél is többet tenni a várnegyed leromlott állagú ingatlanjainak, illetve infrastruktúrájának rendbetételéért.

Schmitt megengedhetetlennek nevezte, hogy a második világháború után ennyi idővel is több romos épület található Budapestnek ezen a részén, ahol valamennyi Magyarországra látogató turista megfordul. Kiemelte: a terület megérdemelné, hogy a látogatók arányának megfelelően részesedjen a turisztikai fejlesztési forrásokból.

Nagy Gábor Tamás, a kerület fideszes polgármestere a megbeszélésen elmondta, hogy a kormánnyal folytatott legutóbbi egyeztetések alapján legkorábban a jövő évtől kezdődhet a budai várnegyed felújítása.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
swung
2011. május 27. 15:00
Ne sürgessen, építkezzen!
szamárfül
2011. május 26. 19:02
Nagy Gábor Tamásnak az édesjókurvaanyját, ahogy kinéz az ország egyik leglátogatottabb területe, a vár Duna felőli oldala... foghíjas csúszós lépcsőkkel, húgyszaggal.. Nála még egy szadeszos is jobb lenne, pedig ugye?!
HSL
2011. május 26. 18:38
Hosszú idő óta először, abszolút és teljes mértékben egyetértek Schmittivel. Röhejes, hogy az I. kerületi önkormányzat évtizedek óta képtelen pölö a hiányzó macskakövek pótlására, nem hinném, hogy az anyagilag és szakértelemben gigászi nehézség lett volna /lenne. Ha már egyszer _elvileg_ bevételt termelő turistaközpont a vár, talán egyben kéne tartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!