Levelet írt Tarlósnak Roosevelt unokája

2011. május 16. 21:15

Franklin D. Roosevelt unokája, Anna E. Roosevelt levelet írt Tarlós Istvánnak a nagyapjáról elnevezett tér átnevezése miatt - értesült a Népszava.

2011. május 16. 21:15

A Népszava értesülései szerint levelet írt Tarlós Istvánnak Franklin D. Roosevelt unokája, Anna E. Roosevelt. Ebben családja nevében kifejti, megdöbbentek a hír hallatán, hogy a II. világháború óta nagyapja nevét viselő tér neve megváltozott.

Anna E. Roosevelt kiemeli, hogy egy ilyen fontos és gyönyörű tér átnevezése óhatatlanul is kérdéseket vet fel. Egyben kifejti, sokan az amerikai-magyar közösségből azt remélik, hogy Tarlós újragondolja elhamarkodott lépését, így a demokráciának és a nemzetközi együttműködésnek, amelyek Roosevelt nevéhez fűződnek, továbbra is megmarad az értéke - írja a Népszava.

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2011. május 19. 13:14
És szerinted jó dolgokat csináltak azok az emberek és már ateista családtagjaik pl. Mo-on, akikkel tele volt egykor a zsinagóga? Akik maguk, vagy nagyapjuk Tarnopolból indultak? Akik némelyik utódjától kitelt, hogy jó kis zsidóirtást rendezett a zsidótársaknak???
magnamater
2011. május 19. 11:02
Torzszülöttnek számítható a nő, akiben nincs empátia. Hogy lehet egy tér-elnevezést számonkérni az országtól, melynek háromnegyed részét elrabolták?
blogen
2011. május 18. 17:24
Sztálin is a körülmények áldozata volt.
Csomorkany
2011. május 18. 11:27
Tessék őket leleplezni! Ott egy szép hosszú névsor, meg kell néhányat találni, mint túlélőt. Ebben semmiféle büntetendő Holokauszttagadás nincs, csak sima családtörténet. Jó, én nem hiszek abban, hogy meg lehet őket találni, mivel valóban azt gondolom, hogy a városom zsidóit nagyrészt meggyilkolták, de ez egy egzaktul megcáfolható állítás. Csak senki nem próbálkozik a cáfolattal. Jelennek meg helytörténeti jellegű visszaemlékezések, élménybeszámolók, és sehol senki, hogy "te figyu, ez az ürge, aki az élménybeszámoló szerint eltűnt, ott vigyorog Tel Avivban". Nem az érdekel, hogy mekkora volt az Auschwitzi krematóriumok kapacitása, hanem hogy hová lettek a városomból a zsidók. Már ha a Holokauszt hazugság. Holo Samunak válaszolva ez a kérdésem: válasszon egy tetszőleges magyar vidéki kisvárost, és válaszolja meg, de név szerint, hogy hová lettek onnét a túlélő zsidók, miért mondtak le pl. az ingatlanaikról, stb. Nyilvánvalóan volt egy túlélési arány, de ha a 20%-ot sikeresen föltornássza 80%-ra, akkor egészen útálni fogom a zsidókat. Ne mondd, hogy senki nincs a radikálisan magyar oldalon, aki egy ilyen szent ügy érdekében nem képes egy kis történészkedésre! Egy magyar kisváros példáján le lehetne leplezni a nemzetközi zsidó összeesküvést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!