Martonyi: Új erőre kaphat a visegrádi együttműködés

2010. szeptember 15. 08:06

Martonyi János közölte, Magyarország támogatja a magyar-szlovák gázvezeték összekapcsolását. A visegrádi országok külügyminiszterei mellett neves személyiségek is részt vettek a kétnapos pozsonyi tanácskozáson.

2010. szeptember 15. 08:06
Kedden Pozsonyban találkoztak a visegrádi országok külügyminiszterei: Martonyi János Mikulás Dzurinda szlovák, Karel Schwarzenberg cseh és Mikolaj Dowgielewicz lengyel külügyminiszterrel tárgyalt. Martonyi János elmondta, támogatja a magyar-szlovák gázvezeték összekapcsolását.
 
Gazdasági kérdések mellett régionális kérdésekben is egyeztettek. Többen aggodalmukat fejezték ki Bosznia helyzete miatt, az október választások előtt ugyanis egyre feszültebbé válik a helyzet, amely etnikai viszályokkal fenyeget.
 
„Az elmúlt évben elesettek száma eléri a konfliktus kezdeti, vagyis a 2001-es szintet Afganisztánban. Ez elsősorban annak tudható be, hogy az afgán nemzeti rendőrség nem áll a helyzet magaslatán” - szögezték le az afganisztáni misszióval kapcsolatosan a résztvevők. A kétnapos konferencia vendége volt Philip Stephens, a Financial Times újságírója, Camille Grand, a párizsi stratégiai kutatási alapítvány vezetője, Brigita Schmögnerová, egykori szlovák pénzügyminiszter és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank volt elnökhelyettese, valamint John Kornblum, a berlini Noerr LLP jogi cég vezetője.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sarnyait
2010. szeptember 16. 09:18
Ahogy erre Széky János felhívja a figyelmet, lengyel részről államtitkár és nem miniszter volt jelen. A miniszter… az valaki más. :) http://www.msz.gov.pl/index.php?document=13614
küllő
2010. szeptember 15. 17:35
Azért ÉRDEKES hogy úgy elsiklott mindenki "marosvásárhelyi" úr simlis vamzer múltja felett. Vagy újból érvényesült az "ő a mi komcsink ő jó komcsi elv"?
hori77
2010. szeptember 15. 15:39
nagyon jó!
hogyne
2010. szeptember 15. 15:09
Végre van külpolitikánk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!